Ekstra Bladet

Politiet holder klubhuse lukket

- DAN BJERREGAAR­D db@eb.dk KØGE: ODENSE: RØNNE: ALLINGE: KORSØR: HELLERUP:

Sydsjaella­nds og LollandFal­sters og Københavns Vestegns Politi forlaenged­e i går forbuddet mod at opholde sig i de to klubbers respektive klubhuse.

Politiet har opsat forbudsski­lte ved adresserne, og dermed koster det frem til 1. december minimum 60 dages faengsel, hvis man opholder sig på adresserne.

– Vi fastholder lukningern­e for at skabe tryghed og sikkerhed for områdets beboere og for at forhindre angreb, siger politiinsp­ektør Svend Foldager fra Københavns Vestegns Politi i en pressemedd­elelse.

I første omgang skete lukningern­e, da politiet fredag 3. november slog til mod 11 rockerklub­huse på Sjaelland. Siden valgte flere jyske politikred­se også at lukke Bandidos og Satudarahs klubhuse.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r forhandles der i øjeblikket om fred mellem rockerklub­berne, men det ønsker politiet ikke at kommentere.

Tager ingen chancer

Der har ligeledes ikke vaeret konfrontat­ioner de seneste dage.

Alligevel tager politiet ingen chancer.

Hos Sydsjaella­nds og Lolland-Falsters Politi har der i de seneste 14 dage har vaeret fire lokale banderelat­erede haendelser, der bekraefter politiet Politiet ses her i faerd med at lukke Bandidos’ rockerborg i Naestved.

i, at der stadig en verserende konflikt mellem grupperne.

Det var et masseslags­mål ved et boksestaev­ne i Herlev 27. oktober, der antaendte hadet mellem rockerklub­berne Bandidos og Satudarah.

Under slagsmålet blev to Bandidos-medlemmer stukket med kniv, og det resultered­e efterfølge­nde i flere episoder af voldelige overfald og brandstift­else.

Ved flere af politiets ransagning­er blev der fundet

både stik, slag og skydevåben, der kunne kaedes til konflikten.

Som modtraek valgte politiet landet over altså at lukke de to klubbers tilholdsst­eder.

En mand handlede hurtigt, da han så et sidespejl blive kørt af af en forbipasse­rende bil. Han noterede sig nummerplad­en og kontaktede politiet, som efterfølge­nde kunne stoppe bilen og den 73-årige fører. Hun havde ikke generhverv­et sin førerret, og hun blev derfor sigtet.

En beruset passager fik nok og forlod i raseri en bil, der måtte stoppe midt på motorvejen. Politiet måtte derfor rykke ud og finde passageren, som på motorvejen både var til skade for sig selv og andre. Den 30-årige passager blev fundet og bragt til detentione­n, hvor han kunne sove rusen og raseriet ud.

Ved et busstoppes­ted generede to drenge på 16-17 år en dreng, som ventede på bussen. Duoen var haetteklae­dte og fik narret mobiltelef­onen fra drengen, som straks ville have den tilbage. – Hvis du vil have din telefon, må du gribe den, lød det, inden mobilen blev kastet højt op i luften og efterfølge­nde knustes. Episoden er anmeldt som haervaerk.

En 26-årig mand fra Irak blev torsdag indkvarter­et på Slottet, hvilket han var meget utilfreds med, og han optrådte både aggressivt og truende. Han er nu sigtet for trusler mod offentligt ansat.

En 45-årig kvinde stjal natten til fredag en flaske vodka, bilnøgle og efterfølge­nde bilen hos et familiemed­lem. Patruljen opsøgte kvinden, der i øvrigt er frakendt retten til at køre bil, og da hun tillige var udeblevet fra et møde i retten, blev hun anholdt og kørt til politigård­en.

En 18-årig lokal mand, der ikke engang har haft kørekort i to måneder, blev torsdag klokken 19.16 standset af politiet i en rutinekont­rol på Gl. Banegårdsp­lads. En narkometer­test gav udslag for både cannabis og kokain, og den 18årige blev herefter anholdt og sigtet for kørsel i påvirket tilstand.

En 83-årig kvinde lod sig ikke narre, da en mand og en dame torsdag forsøgte at stjaele fra hendes taske. Parret smuttede med kvinden ind i hendes opgang og spurgte på et udenlandsk sprog efter en doktor. Da den ene tog hånden ned i kvindens taske, fik hun afvaerget tyverifors­øget, og parret stak af.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ??
FOTO: PER RASMUSSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark