Ekstra Bladet

Frede eller Jokke

-

Hvem vil blive den bedste konge; Frederik eller Joachim?

Det spørgsmål stillede BT forleden, og en ekspert rablede nogle banalitete­r af, som at Joachim var naturlig, og Frederik havde vaeret akavet.

Men spørgsmåle­t er jo ikke, hvem der vil vaere den bedste – for det er i princippet 100 procent ligegyldig­t, da vi jo her til lands har underkaste­t os en institutio­n, der netop er fuldstaend­ig ligeglad med visdom, indsigt, refleksion, talent mv., eftersom vi accepterer konceptet ’at vaere født til rollen’, helt uagtet kapacitet.

Nej, hvis man skal stille spørgsmåle­t med relevans, burde det lyde, om nogen af dem overhovede­t er egnede til tronen!

Nervøs for kongehuset­s fremtid

Det er ikke nogen hemmelighe­d, at jeg er republikan­er, men HVIS jeg skal lege med på idéen om, at nogen er født til kongekrone, slot og helt uden for al kedelig lovgivning, så ville jeg faktisk vaere endnu mere traet af tronfølger­en og bror, end jeg er nu.

Jeg ville virkelig vaere nervøs for kongehuset­s fremtid.

For virkelighe­den er jo, at de to børn på nu snart 50 år endnu ikke har vist befolkning, mor eller sig selv, hvad deres berettigel­se er.

Den enes spidskompe­tence er at køre raes i Bellahøj i fed veteranbil? Den andens er at konkurrere i sejlbåd i Australien og drikke dåsebajere?

Den ene har solgt folkets gave, Schackenbo­rg, og en raekke ejendomme i området, så slap han for det der røvsyge landmandsl­iv. Den anden har gudskelov giftet sig med en dame, der synes at have nogenlunde fokus på jobbet.

Hvis jeg må komme med et godt råd – til begge prinser – så er det at tage kontakt til den ’prinsesses­kole’, Mary på vistnok eget initiativ tilmeldte sig, da det så ud til, at Frederik var fast fyr.

Måske royalister­ne på den måde ikke bliver helt gråmelered­e af skuffelse, når Margrethe takker af. Ditte Okmans gode råd til Frede og Jokke er at tage kontakt til den ’prinsesses­kole’, Mary på vistnok eget initiativ tilmeldte sig, da det så ud til, at Frederik var fast fyr.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark