Ekstra Bladet

Det er rystende, at det kan lade sig gøre at snyde i så stort et omfang

- – Hvordan er det gået med det?

blev bedragerie­t begyndelse­n på flere måneders intens jagt efter de skyldige. Systematis­k har han kontaktet andre ofre, når de kommentere­r nye salgsopsla­g fra svindel-profiler, der haenger sammen med ’Kenneth Larsen-profilen’.

– For mit vedkommend­e betyder tabet ikke så meget, men der er nogen, som er blevet rigtigt hårdt ramt af det her svindelnum­mer.

Flere end 40 ofre er samlet i en lukket chat på Facebook, hvor de har delt erfaringer og mere end 1000 siders dokumentat­ion med hinanden og Ekstra Bladet.

I dag tegner der sig derfor et klart mønster af, at det sandsynlig­vis er flere gerningsma­end, der opkøber profiler af andre brugere, indrykker falske annoncer og i nogle tilfaelde får ofrene til at sende penge til hinanden for på den måde at sløre sporene:

– Mit håb var at få fat i vedkommend­e, altså at få afsløret, hvem det er, siger Henrik Kristensen om det gigantiske arbejde, han og andre i gruppen har lagt i ’detektivar­bejdet’.

– Det er faktisk gået ret skidt. Vi har selvfølgel­ig fået nogle indikation­er på, hvem det kunne vaere. Men vi er overhovede­t ikke sikre på, at det er vedkommend­e, fordi han er rimelig snu til at slette sine spor.

– Der har vaeret forskellig­e Mobilepay-numre, som vi har betalt til, og straks-overførsle­r til kontonumre, som vi er ret sikre på slet ikke er hans.

EN GENNEMGANG,

som Ekstra Bladet har lavet af de mange dokumenter, viser, at mindst otte Facebook-profiler med sikkerhed har de samme bagmaend.

– Dem har vi kaedet sammen inde i gruppen. Det kan vaere Mobilepay-numre, der er genbrugt på forskellig­e profiler. Det kan vaere den måde, der skrives på, hvor ordet ’ven’ hele tiden optraeder i chatten. Det kan også vaere bankkonton­umre, som går igen, eller billeder der genbruges i et vaek.

– Jeg kan se, at der er en billedseri­e fra et

 ?? FOTO: JAKOB JØRGENSEN ?? Henrik Kristensen blev snydt, da han handlede med en af de mange Facebook-profiler, der senere viste sig at vaere en del af et større svindelnum­mer.
FOTO: JAKOB JØRGENSEN Henrik Kristensen blev snydt, da han handlede med en af de mange Facebook-profiler, der senere viste sig at vaere en del af et større svindelnum­mer.
 ??  ?? FOR HENRIK KRISTENSEN
FOR HENRIK KRISTENSEN
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark