Ekstra Bladet

Hold kaeft, hvor følte jeg mig dum

-

brugte som i sine mange andre fupnumre falske billeder, der skulle vise, at han var på posthuset. Og som i de andre sager var pakken sendt med brevpost, så køberen ikke kan få et trackingnu­mmer og derfor holdes i uvished mange dage.

Selv om Lea godt ved, at hun er blevet narret, lader hun da også tvivlen komme svindleren til gode, da han bliver ved med at forklare, at pakken skam er på vej.

– Der gik halvanden uge, før jeg sagde, at nu vil jeg gerne have mine penge. Han sagde hele tiden, at det kunne jeg bare få. Men så sagde han: Åh, kan det vente til den 1.? Og så sagde jeg ja, men jeg vidste jo godt, at jeg ikke fik dem. Hvad skulle jeg ellers sige?

LEA VED

i dag, at hun slet ikke har haft paraderne godt nok oppe.

– Jeg kan jo godt se bagefter, at der er alt muligt i dialogen, som viser, at han vil snyde. Jeg troede, at han bare var en ung fyr, der ikke helt vidste, hvad han lavede.

– Han skrev også dårligt. Men man skal jo have lov til at handle på Facebook, selv om man ikke er så god til at skrive.

– Hvordan havde du det, da pengene naturligvi­s ikke kom tilbage?

– Hold kaeft, hvor følte jeg mig dum. Jeg synes jo ikke, at jeg er dum. Men at blive narret så groft er alligevel voldsomt.

– Jeg blev derfor en smule lettet, da jeg opdagede, at der var mange flere. Så var jeg trods alt ikke alene. – Hvem tror du står bag det her? – Enten er det nogle virkelig hardcore kriminelle, der kører de her profiler. Eller også er det nogle unge fyre, der har fundet en smart profil, men som virker både unge og dumme. Fordi det er de.

– Hvordan vil du handle på nettet fremover?

– Nu er jeg i hvert fald blevet så meget klogere, at personlig handel er at foretraekk­e. Eller i hvert fald handel med nogle mere trovaerdig­e profiler, hvor man også kan få ordentligt fat i den, som saelger. Det kan vaere, at man ringer på et rigtigt nummer og taler med folk. Eller indleder handlen med, at man vil mødes. Hvis saelgeren naegter, så lad vaere med at købe, lyder rådet fra Lea Blenstrup. handlen skal gennemføre­s. Eller at man er saerlig kritisk, hvis det er populaere varer som iPhones, der pludselig saelges for en meget lavere pris, end andre tager.

I begyndelse­n havde DBA NemID-validering som et frivilligt tilvalg:

– Men i dag bruger vi det også, hvis brugernes adfaerd giver mistanke om, at noget er galt. I de tilfaelde kan vi kraeve, at de bliver valideret, hvis de vil fortsaette med at bruge DBA.

– Vores kundeservi­ce er samtidig en vigtig del af sikkerhede­n på sitet, hvor brugerne kan henvende sig det meste af døgnet og fortaelle, hvis de har mistanke til en profil.

– Vi kan se, at det har en effekt på svindlen.

 ?? FOTO: ANDERS BROHUS ?? Profilen ’Tobias Damgaard’ som Lea blev narret af. Selv om Lea Blenstrup har handlet på nettet i flere år og aldrig haft problemer, hoppede hun i med begge ben og lod sig svindle.
FOTO: ANDERS BROHUS Profilen ’Tobias Damgaard’ som Lea blev narret af. Selv om Lea Blenstrup har handlet på nettet i flere år og aldrig haft problemer, hoppede hun i med begge ben og lod sig svindle.
 ??  ?? SVINDLEREN
SVINDLEREN
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark