Ekstra Bladet

I hans kontrakt står der, at han skal donere mindst en gang om ugen

- Jesper er et opdigtet navn. Ekstra Bladet er bekendt med hans fulde identitet.

glad for friheden i sit studiejob betyder ikke, at tilvaerels­en som saeddonor er problemfri.

– Vi arbejder med et begreb, der hedder abstinenst­id – den tid, der skal gå mellem to udløsninge­r. Hos mig er den 68 timer. I den tid skal der dannes nok saedceller til, at banken har noget at arbejde med. Derfor sker det også, at jeg bliver nødt til at sige til kaeresten derhjemme: ’Skat, jeg kan ikke i dag, jeg skal i saedbanken i morgen.’Jeg må ikke engang bare ’lege’. Lige så snart, der kommer noget ud, også prae-saed, så falder kvaliteten.

Heldigvis oplever Jesper fuld opbakning fra kaeresten.

– Det er super-usexet, men vi bliver nødt til at planlaegge tingene. Det er en del af pakken ved at vaere sammen med mig, og det har hun det helt fint med. Det er sådan, jeg betaler min del af huslejen. Det har hun også en interesse i, siger Jesper, der også må sige nej til sig selv.

– Jeg har givet afkald på bare at ’spille den af’ for sjov. Tidligere var jeg typen, der gjorde det dagligt. Det har jeg ikke lyst til laengere. Jeg er simpelt hen for naerig til, at det kan betale sig derhjemme.

JESPER ER ÅBEN

donor. Det betyder blandt andet, at de kommende foraeldre har adgang til en lydoptagel­se med hans stemme, et håndskreve­t brev og et billede af ham som barn. Nutidige billeder er til gengaeld ikke tilgaengel­ige, ligesom hans identitet også er skjult.

Når børnene bliver 18 år gamle, har de til gengaeld krav på en times samtale med Jesper, hvis behovet skulle opstå.

– Hvis jeg var reagensgla­sbarn, tror jeg selv, at jeg ville have et behov for at kende mit biologiske ophav. De har ikke selv valgt den situation, de er i, så det er min måde at hjaelpe mest muligt.

– Ved du, hvor mange mini-Jesper, der findes?

– Det er ikke sådan, at man får en mail, hvis ens saed er blevet brugt. Men jeg ved, at der er op til 12 danske par, der kan bruge min saed.

– Men hvordan er det at vide, at der går flere mini-Jesper rundt?

– Jeg har det helt fint med det. Jeg ser det mest som en god ting, at jeg har gjort mit, for at andre kan få noget godt ud af det. Det er mere en glaede end noget der afskraekke­r mig.

 ??  ?? AT JESPER ER
AT JESPER ER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark