Ekstra Bladet

Reeperbahn

-

Reeperbahn kan vaere en overvaelde­nde og ucharmeren­de oplevelse. Om aftenen er der fyldt med fulde folk, larm og blinkende lys. Det svarer faktisk på nogle måder til Amsterdams Red Light District.

Her er prostituti­on nemlig lovligt, og det kan ikke undgå at springe i øjnene.

– Selv om jeg har boet i Hamborg i mere end seks år, er Reeperbahn et af de steder, jeg ikke faerdes, medmindre jeg målrettet besøger et af mine foretrukne teatre, som ligger på Reeperbahn, nemlig St. Pauli Teater. Reeperbahn er isaer fredag og lørdag aften og nat meget overrendt af alt fra turister til det saedvanlig­e partypubli­kum fra naer og fjern, fortaeller Jesper Theodorsen.

Når det er sagt, er Reeperbahn – ligesom Red Light District – også en del af oplevelsen, når man er i Hamborg. Men man skal vide, hvad man går ind til, hvis man vaelger fredag eller lørdag aften. Og har man set det én gang, har man set det hele.

Landungsbr­ücke i myldretide­n

Landungsbr­ücke er som naevnt et af Hamborgs vartegn, og det er derfor også et besøg vaerd. Det er her alle bådene til kanalrundf­art laegger til. Men …

– Hold dig hellere vaek fra Landungsbr­ücke en lørdag eller søndag eftermidda­g. Det vrimler med turister, og det er ikke her, du vil tilbringe din kostbare ferietid, mener Jesper Theodorsen.

Når man går langs havnen, opdager man også hurtigt, at der tilbydes et vaeld af skibsture med mere eller mindre originale kaptajner. Jesper Theodorsen har dog et godt tip, der kan spare dig penge på feriebudge­ttet.

– Du kan ligeså godt tage den almindelig­e havnebus og tage på mini-krydstogt fra Landungsbr­ücken til Övelgönne. Det koster ikke mere end 30 kroner tur-retur og er vaeldigt hyggeligt, fortaeller han.

 ?? FOTO: ALL OVER ?? Reeperbahn er en af turistfael­derne.
FOTO: ALL OVER Reeperbahn er en af turistfael­derne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark