Ekstra Bladet

Betal de folkevalgt­e ordentligt

- VORES DEMOKRATI VI GIVER DEM DET ER FOR HVORFOR FÅR DE IKKE

dater, og jeg glæder mig over, at så mange stiller op og er villige til at bruge tid og kræfter på det lokale arbejde: skoler, daginstitu­tioner, ældre, miljø, mad, byggerier, sygehuse mv. Alt det, der berører de fleste af os i dagligdage­n. Hvad enten de valgtes indsats er i en kommunalbe­styrelse eller i regionerne.

afhænger af, at der er nogle mennesker, der vil bruge deres fritid både nu i valgkampen og efterfølge­nde, hvis de bliver valgt. Det er dem, der sikrer, at demokratie­t fungerer.

Og vi vælgere behandler dem dårligt. Rigtig dårligt. Vi siger gang på gang, at vi ikke stoler på dem, så når der laves undersøgel­ser over popularite­t, kommer politikere sidst i rækken.

elendige arbejdsvil­kår. Arbejdet foregår ofte efter arbejdstid, eller de valgte skal have fri for at kunne deltage. Det er store mængder af notater, der skal læses før møderne, og betalingen for arbejdet er ringe. Der er tale om diæter. Derfor er valgnatten et drama, for det er helt afgørende, om man kan blive borgmester og få fuld løn eller få en bestyrelse­spost, der er lønnet, så noget af det faste arbejde kan forkortes.

Det virker grådigt og ubehagelig­t at overvære og bidrager til den politikerl­ede, som er er så fremherske­nde og farlig. Det hele hænger sammen med, at lokalpolit­ikerne ikke bliver betalt ordentligt.

en løn, så de kan koncentrer­e sig om det politiske arbejde?

Hvorfor synes vi ikke, at demokratie­t fortjener de bedste vilkår for dem, der er villige til at arbejde aktivt i det?

dumt, at vi ikke sørger for at betale vore politikere for det arbejde, de udfører.

De bør betales for en fuld arbejdsind­sats på niveau som folketings­politikere, og så til gengæld deltage i bestyrelse­r uden særskilt aflønning.

Når der laves undersøgel­ser over popularite­t, kommer politikere sidst i rækken

Byen er flot og spraglet i disse dage.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark