Ekstra Bladet

SØNNERNE LEVER I VILD LUKSUS

Mens Robert Mugabe sidder i husarrest og risikerer en rigsretssa­g i dag, har hans søn Chatunga Bellarmine Mugabe festet igennem i Sydafrika

- THOMAS RIBER-SELLEBJERG ANDERS ZACHO

Tiden er ved at rinde ud for 93- årige Robert Mugabe, der måske allerede i morgen kan blive afsat som præsident ved en rigsretssa­g.

Men Mugabe- familien har ikke tænkt sig at give op så let.

Mugabes ældste søn, Chatunga Bellarmine Mugabe, kastede sig søndag ud i et verbalt forsvar af sin 93- årige far på Facebook.

’ I kan ikke fyre revolution­ens leder! Zanu- PF ( Mugabes parti red.) er intet uden præsident Mugabe!’, skrev Chatunga Bellarmine Mugabe på det sociale medie.

Ekstravaga­nt livsstil

Men det er ikke kun på Facebook, at Mugabes yngste søn har gjort sig bemærket.

Den 21- årige præsidents­øn er kendt for at have en lettere ekstravaga­nt livsstil, som han ikke er bleg for at flashe på sociale medier.

I sidste uge lagde Chatunga Mugabe et billede på Instagram fra sit hjem i Sydafrika. Billedet har han dog fjernet igen.

Men billedet er allerede blevet delt utallige gange på internette­t. Her kan man se Chatunga Mugabe med et armbåndsur fuldstændi­g proppet med diamanter, en tyk guldkæde og en guldring.

’$ 60.000 på håndledet når din far styrer hele landet – I ved det!!!', står der i en tekst over billedet.

Skyller uret i champagne

Robert Mugabe har to sønner med sin nuværende kone, Grace, der går under øgenavnet ’ Gucci- Grace’.

De to sønner skulle angiveligt begge befinde sig i rigmands- forstaden Sandton nær Johannesbu­rg, hvor de fordriver den usikre tid med at gå på natklub, skriver The Guardian.

I en video, som Chatunga Mugabe har lagt på Snap- chat, kan man se, at han fester med broderen, Robert Jr. Mugabe. I ægte hiphop- stil har de to mænd købt flere flasker af bling- champagnen Armand de Brignacs guldudgave, der koster 2300 danske kroner pr. flaske.

I kan ikke fyre revolution­ens leder! Zanu- PF er intet uden præsident Mugabe

Umiddelbar­t finder de ikke de ædle dråber særligt interessan­te, da Chatunga Mugabe vælger at ’skylle’ sit før omtalte diamant- besatte armbåndsur i de ædle druer.

Nyhedsvært­en Peter Ndoro fra SABC News har delt Snapchat- videoen på Twitter, hvor han skriver:

’ Imens # GraceMugab­e går efter posten som vicepræsid­ent, fester hendes sønner igennem med at hælde skat-

teborgerne­s penge ud af en flaske.’

Smidt på porten

To af præsidente­ns sønner, Robert Mugabe Jr. og Chatunga, lejede ifølge The Citizen en lejlighed i Dubai til 225.000 kroner, før de flyttede til Sydafrika.

De blev smidt ud af deres luksus- penthousel­ejlighed, fordi de efter en aften med for meget alkohol i blodet havde tæsket en sikkerheds­vagt.

Det er ikke kun de unge sønner, der lever et liv i sus og dus. Hele Mugabe- dynastiet har en luksuriøs livsstil, mens hundredtus­indvis af mennesker lever i ekstrem fattigdom i Zimbabwe.

Landet har den tredje- laveste gennemsnit­sindkomst i verden med 500 kroner om måneden for de cirka 30 procent, der er i arbejde, mens der siden 2008 har været hyper- inflation i det økonomisk ustabile land.

 ??  ??
 ?? FOTO: FACEBOOK FOTO: AP ?? Fest- drenge
Robert Mugabe Jr. ( tv.) og Chatunga Mugabe lever højt på deres præsident- fars magt I Zimbabwe. De ynder at feste i ekstrem luksus. Chatunga Mugabe klædt på til en festlig aften.
FOTO: FACEBOOK FOTO: AP Fest- drenge Robert Mugabe Jr. ( tv.) og Chatunga Mugabe lever højt på deres præsident- fars magt I Zimbabwe. De ynder at feste i ekstrem luksus. Chatunga Mugabe klædt på til en festlig aften.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark