Ekstra Bladet

Lighunde i aktion Har skiftet forklaring tre gange

-

Det nye fund i ubådssagen skete, efter to af de specialtra­enede svenske lighunde endnu en gang har vaeret på vandet i København.

Labradoren Ace og springersp­anielen Ben bidrog også med markeringe­r, der har vaeret fikspunkte­r for eftersøgni­ngen, da politiet fandt hoved og ben i sidste måned.

Staerk lugt

– Jeg kan bekraefte, at Ace og Ben var ovre og arbejde i sidste uge og har foretaget markeringe­r, der kunne bekraeftes flere gange, siger kriminalko­mmissaer Mattias Sigfridsso­n fra politiet i Malmø, der er dansk politis forbindels­esled i Sverige.

Han ved dog ikke, om det er på dette sted, at armen er fundet. Hundene har vaeret på vandet sammen med deres hundefører­e, Lars-Göran Eriksson og Johan Esbjörnsso­n.

Aces hundefører Lars-Göran Eriksson har tidligere fortalt Ekstra Bladet, at Ace er traenet i at markere for blod, sperm og liglugt.

Ved søgning på vand står hundene i staevnen af en gummibåd og krydser langsomt hen over vandoverfl­aden op mod vinden.

– Nogle hunde gør, når de markerer, at de har fået faert. Men ikke Ace. Det er dog meget tydeligt at se på ham, når han får faert. Han begynder at knurre og laegger sig ned og virker frustreret, fordi han i båden ikke kan komme taettere på det, han søger efter, og som han har fået faert af, siger Eriksson.

Lugten af lig er – for en traenet hundesnude – meget staerk, også selv om det har ligget i vandet i laengere tid. Selv om mange brikker er ved at falde på plads i den spektakula­ere ubådssag, mangler politiet stadig svar på det helt store spørgsmål: Hvordan døde Kim Wall?

De retsmedici­nske undersøgel­ser af ligdelene har ikke kunnet fastslå dødsårsage­n, og den mand, der, ifølge politiets sigtelse, ligger inde med svaret, har skiftet forklaring flere gange.

I første omgang haevdede Peter Madsen, at han havde sat Kim Wall af på Refshaleøe­n om aftenen, da han blev bjaerget fra sin synkende ubåd naeste dag.

I grundlovsf­orhøret aendrede han det til, at han havde mistet grebet om en tung luge i ubådens tårn, som Kim Wall formentlig fik i hovedet, så hun faldt ned i ubåden og blødte voldsomt. Derefter kastede han liget over bord i hel tilstand.

Den forklaring gentog han i det første fristforla­engelsesmø­de, efter at torsoen var blevet fundet.

Ingen frakturer i kraniet

Efter Kim Walls hoved og ben blev fundet i oktober, aendrede han forklaring igen. På det tidspunkt havde retsmedici­neren fastslået, at der ikke var frakturer i kraniet.

Ved afhøringen 14. oktober fortalte Peter Madsen, at han selv var på ubådens daek, da Kim Wall døde, men at hun kan vaere død af kuliltefor­giftning. Han har dog ikke fastslået, at det er dødsårsage­n. Han indrømmede også, at han havde parteret Kim Wall og smidt ligdelene i Køge Bugt.

 ?? FOTO: SVENSK POLITI. ?? Også Ben er traenet i at snuse efter ligfaert fra staevnen af en båd og har markeret på vandet i Køge Bugt i sagen om Kim Wall.
FOTO: SVENSK POLITI. Også Ben er traenet i at snuse efter ligfaert fra staevnen af en båd og har markeret på vandet i Køge Bugt i sagen om Kim Wall.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark