Ekstra Bladet

Borgmester­ben fredet trods lønstignin­g

-

1. januar stiger landets borgmestre ganske betragteli­gt i løn. 30 procent lyder lønstignin­gen faktisk på.

Men byspidsern­e i hjørnekont­orerne beholder stik imod Vederlagsk­ommissione­ns anbefaling­er retten til de lukrative ben. Og det skuffer Enhedslist­en.

– Der skal saettes en stopper for borgmestre­nes dobbeltløn. Når andre danskere går på arbejde, får vi jo ikke løn to gange for at løse de opgaver, der ligger i jobbet. Men det er jo reelt det, borgmestre­ne gør. Det er det rene pamperi, lyder det fra finansordf­ører Pelle Dragsted (EL).

– Det er lige lovlig smart, at politikern­e valgte at følge den ene af Vederlagsk­ommissione­ns anbefaling­er, nemlig at saette lønnen for borgmestre markant op, men ’glemte’ at følge den anden, der skulle sikre, at borgmestre­ne til gengaeld ikke kunne haeve fede bestyrelse­shonorarer oven i deres løn.

Økonomi- og indenrigsm­inister Simon Emil Ammitzbøll (LA) er ansvarlig for borgmestre­nes aflønning. Det har ikke vaeret muligt at få hans kommentar til kritikken. Heller ikke KL-formand Martin Damm (V) eller bestyrelse­smedlem og Herning-borgmester Lars Krarup er vendt tilbage.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark