Ekstra Bladet

Ingen sexkultur UFFE ELBAEK: hos Alternativ­et

Partiets leder vil ikke udelukke yderligere konsekvens­er i ’den alvorlige’ sexsag

- Sahl@eb.dk

Uffe Elbaek måtte forsvare både sit parti og sin egen tilstedeva­erelse, da han kom til valgfest på natklubben Monastic, der engang var kloster. Aktivitete­rne i dag ville nok ikke falde i munkenes smag.

Han afviser endvidere at gå ind i hvorfor den fyrede medarbejde­r, som Ekstra Bladet har afdaekket, sågar fandt det i orden at søge job hos Alternativ­et i København, efter han var ude af det Nepal-projekt, han blev genansat i.

Man kan altid diskutere, om man skulle have håndteret det på en anden måde

– Som jeg har hørt det overvejede han ... måske søgte han endda en frivilligh­edsstillin­g i lokalafdel­ingen i København.

– Så traekker han den ansøgning, sådan som jeg har hørt det. Jeg vil heller aldrig kommentere på ansaettels­esprocesse­r i en lokalafdel­ing. Det må den lokale bestyrelse svare på. Sexlegetøj­et og bollerumme­t var pakket langt vaek i aftes på Hauser Plads.

– Det virker som om, at han får lov at cykle rundt i organisati­onen, selv om der haenger en meget alvorlig sag over hans hoved?

– Ja, men det er en tavshedspl­igts-sag. Så det er ikke noget organisati­onen ved udover de få mennesker, som har vaeret involveret i at behandle

den. Vi går ikke og fortaeller om den type sager på en arbejdspla­ds. Det håber jeg i hvert fald ikke.

– Det her efterlader et billede af en organisati­on, hvor der er en seksualise­ret kultur ...

– Du kender os godt fra Christians­borg. Jeg synes overhovede­t ikke, der er

– Jeg sidder i den helt anden ende af Christians­borg ...

– Du møder os da. Hold op. Du ser os agere derinde, du ser arbejdsgan­gene. De her to konkrete sager er to konkrete sager. Hver for sig er de alvorlige, og bliver taget alvorligt hele vejen. Man kan altid diskutere, om man skulle have håndteret det på en anden måde, men det er blevet taget alvorligt.

Kom og hold en tale

– Men det tegner ellers ikke et saerligt billede af et ellers velfungere­nde sekretaria­t. Det tegner ikke et billede af Alternativ­ets kultur som sådan.

– Vi er ikke puritanere på Ekstra Bladet. Men både din politiske ordfører og din gruppeform­and har opfordret dig til at blive vaek her i aften. Du haelder dem jo ned af braettet ved at vaere her alligevel. Det må vaere umuligt at vaere løjtnant i din organisati­on, hvis du alligevel bare gør, hvad der passer dig?

– Det har ikke noget at gøre med, at jeg gør, hvad der passer mig. Hvis en lokalafdel­ing siger til mig, ’kom og hold en tale’, så gør jeg det selvfølgel­ig. Og når jeg har holdt den tale, så tager jeg ud til Frederiksb­erg.

– Men kan de så fortsaette på deres poster?

– Men du må vaere meget uenig med dem?

– Jeg vil slet ikke forholde mig til, hvad de har sagt. Og hvad de ikke har sagt. Jeg har et saerdeles udmaerket samarbejde med René Gade og Carolina Maier.

– Hvordan har du det så med, at de har sagt, som de har gjort?

– Det må de selv stå på mål for. De har givet deres gode argumenter for det, de mener.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark