Ekstra Bladet

Den slags overflødig­e cirkulaere-artister kan konvertere­s til rigtig mange sosu-assistente­r

DET ER

-

ikke en udvikling, der er kommet snigende. Den har vaeret kendt laenge, men alt for få kommuner har forstået at tage højde for udviklinge­n. Det bliver de nødt til nu.

i går var på mange måder et aeldrevalg. Forstået på den måde, at aldrig tidligere har der vaeret så mange vaelgere over 65 år. Samtidig viste en raekke undersøgel­ser op til valget, at netop aeldreområ­det var det vigtigste for vaelgerne.

var det i øvrigt også ved det foregående kommunalva­lg, men alligevel er kommunerne­s udgifter til aeldreplej­e faldet fra 47.000 kroner pr. indbygger over 65 år i 2013 til 43.000 kroner i 2017.

fået det stik modsatte af det, vi har brug for. Vi har fået mere bureaukrat­i på bekostning af pleje og omsorg. Det siger sig selv, at det ikke bliver ved med at gå. AEldregrup­pen finder sig ganske enkelt ikke i det.

kraever modige politikere, hvis udviklinge­n skal aendres. Og det skal den. Der skal ryddes op i bureaukrat­iet, og der skal tyndes ud i Djøf-regimet.

overflødig­e cirkulaere-artister kan konvertere­s til rigtig mange sosu-assistente­r, og det er den opgave, kommunerne må begynde på allerede i dag. De nye aeldre finder sig ikke i rengøring en gang hver 14. dag, uregelmaes­sige bade og ulaekker brun mad i vakuumbakk­er. Det skal de heller ikke. De har gennem et helt liv vaeret med til at skabe den offentlige sektor og velfaerdss­taten. Nu skal de også have nytte af den.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark