GIFTIGE ERIKSEN

Fynboen startede i middel fart – men Tottenham overvandt falmende tysk storhed og gafler imponerend­e gruppesejr­en foran Real Madrid

- JAN KJELDTOFT toft@eb.dk

1-0 1-1 1-2

Aubameyang (31.), Harry Kane (49.), Heung-Min Son (78.) ------------------------------ Han kom, så – og sejrede…

Christian Eriksen er i dén grad i internatio­nalt fokus oven på det gyldne hattrick i Dublin, så intet under, at produceren valgte at lade kameraet følge danskeren, da spillerne entrede graesplaen­en til anden omgang af løjerne på Signal Iduna Park. Harry Kane har udlignet og kan juble med Christian Eriksen. Tottenham skulle lige bruge en halvleg til at komme i gang.

På pressemøde­t inden kampen garantered­e manden fra Middelfart, at Tottenham saftsuseme da var taget til Dortmund for at vinde kampen – og gruppen. Men indledning­svis var tempoet set fra et britisk synspunkt mere… Middel fart.

Vredet i bund

Tottenham VAR inden kampen sikre på at gå videre og kunne selv med et tysk nederlag selv sikre førsteplad­sen i den sidste gruppekamp mod Apoel Nicosia, fordi London-drengene er internt bedst i forhold til Real Madrid. Nu ER de gruppevind­ere!

Der skulle lige gå en halv time, inden gashåndtag­ene for alvor blev vredet i bund på det gamle Westphalen­stadion. Pierre-Emerick Aubameyang braendte en gigantisk chance for tyskerne efter et frispark begået af Christian Eriksen, men Dortmund-bomberen skød flere meter forbi mål alene med Hugo Lloris.

Den tyske stjer ne var baenket i fredags i nederlaget mod Stuttgart efter en ’Bendtner’ – han kom for sent til traening og brillerede oven i købet med at rundsende en uautoriser­et video efterfølge­nde. Han gjorde så til gengaeld skaden god igen, da han i det 31. minut elegant blev stukket fri med haelen af Andriy Ermolenko og med et tørt hug sendte tyskerne i front.

Forkølet skud

Så vågnede Tottenham – og Christian Eriksen, der indtil da var pakket grundigt ind af to-tre gulbluser konstant. Fynboen havde et forkølet skud med venstre og senere et fint drøn, da han mødte et indlaeg i feltet i højt tempo, men Roman Bürki parerede flot.

Christian Eriksens flotte flanke kort efter ramte Eric Dier perfekt, men Tottenham fik blot hjørne ud af situatione­n.

Fynboen havde et forkølet skud med venstre og senere et fint drøn

Man må beundre den tyske gejst, for med Real Madrid i front 4-0 på det tidspunkt på Cypern, var Dortmund i realiteten ekspederet ud af Champions League.

Det skulle blive slemt, da Harry Kane efter en tysk opspilsfej­l tre minutter efter pausen med et aftraek som en klappersla­nge hakkede udligninge­n ind. Og meget vaerre, da Heung-Min Son kurvede kuglen i nettet efter fremragend­e opspil af Dele Alli.

Christian Eriksen var endog taet på at bringe scoren på 3-1 med et følt hovedstød mod det lange hjørne efter en kontra, han såmaend selv startede med bolderobri­ng ved midterlinj­en. Han gik på afspadseri­ng i det 85. minut og gav plads til Moussa Sissoko.

Han er brandvarm, danskeren. Og giftig på et dødbringen­de mandskab – når det ikke lige møder Arsenal…

?? FOTO: /RITZAU/ ?? Udligninge­n