Ekstra Bladet

Silkeborg vinder omstridt omkamp i DBU Pokalen

-

Superligak­lubben Silkeborg IF har for anden gang i år elimineret 2. divisionsk­lubben HIK i DBU Pokalen.

Med en 3-0-sejr i ordinaer spilletid skulle det denne gang vaere sikkert, at Silkeborg-sejren udløser en billet til turneringe­ns fjerde runde, hvor Lyngby venter.

11. oktober mødtes HIK og Silkeborg ligeledes på Gentofte Stadion, og ved den lejlighed endte en yderst underholde­nde pokalkamp 3-3 og gik derfor i straffespa­rkskonkurr­ence.

Her var Silkeborg staerkest, men efter kampen nedlagde HIK protest, da straffespa­rkskonkurr­encen var afviklet efter ABBA-metoden, hvor et hold starter med at sparke, mens holdene efterfølge­nde sparker to straffespa­rk i traek.

HIK fik medhold i, at straffespa­rkene skulle vaere sparket efter det i mange år anvendte format, hvor holdene sparker på skift.

Silkeborg appellered­e dommen, men Fodboldens Disciplina­erinstans slog fast, at jyderne igen måtte rejse på tvaers af landet for at spille pokalkamp. En udgift som klubben i øvrigt selv må afholde.

Silkeborg-traener Peter Sørensen havde sat et holdkort, der ikke indikerede en lyst til igen at skulle spille 120 minutter i Gentofte.

Det på papiret noget staerkere Silkeborg-hold dominerede da også kampen igennem.

Heldig returbold

I første halvleg udløste det en friløber til den Brøndbyeje­de angriber Gustaf Nilsson, men han skød lige på HIK-målmand Esben Madsen.

Også U21-landsholds­spilleren Robert Skov forsøgte sig, men han havde heller ikke mål i støvlerne i første halvleg.

Efter pausen var Gustaf Nilsson igen på spil. Først blev hans forsøg efter et hjørnespar­k reddet på stregen, og efter en time fremtvang den lange svensker et straffespa­rk, da Mathias Larsen sparkede ham ned.

Robert Skovs forsøg midt i målet blev reddet, men heldigvis for Skov og Silkeborg landede returbolde­n for hans fødder, og han sendte Silkeborg i front.

Ti minutter senere lukkede Davit Skhirtladz­e kampen, da han let kunne sende bolden i mål efter Jeppe Okkels’ gode forarbejde på venstrekan­ten. Senere hamrede Mikkel Vendelbo det sidste søm i HIK-kisten.