Ekstra Bladet

Det ved vi om metalstykk­erne

- LINETTE KRØGER JESPERSEN

Metalstykk­er fundet på Kim Walls afskårne lemmer er en vigtig del af politiets sag mod ubåds-byggeren Peter Madsen.

Kim Walls venstre arm var, ligesom benene, holdt nede med strips og rørstykker, ligesom torsoen var påsat et baelte påsat rørstykker. Hovedet og tøjet lå i hver sin pose, der var tynget ned af flere metalstykk­er.

Og netop disse metalstykk­er har vaeret et af omdrejning­spunkterne i retsmødern­e i sagen.

I det første og andet retsmøde, hvor Peter Madsen fortsat naegtede at have parteret Kim Wall, sagde han, at han havde spaendt en ca. 2025 mm bred nylonsnor om livet på Kim Walls krop og brugte nogle toppe fra et topnøglesa­et, der lå i ubådens vaerktøjsk­asse, til at lave en slags blybaelte, inden han kastede hendes lig over bord i hel tilstand.

På vaerkstede­t

Han afviste på det tidspunkt partering, og at han havde brugt de rør, der var påsat torsoen, på trods af, at anklager Jakob Buch-Jepsen foreholdt ham, at der kun var de to i ubåden.

Han forklarede, at man muligvis godt kunne finde rør magen til dem, der var påsat torsoen, i rumlaborat­oriet på Refshaleøe­n, hvis de var standardmå­l, fordi de havde jern i omkring 25 forskellig­e standard-dimensione­r, og at de havde en maskine på vaerkstede­t til at skaere jern på, men at det plejede at vaere en praktikant-opgave, ikke hans.

I andet og tredje fristforla­engelsesmø­de anførte anklageren specifikt, at den nye faengsling­sfrist blandt andet skulle bruges til at sammenlign­e metalrør-stykker fundet ved ransagning af Peter Madsens vaerksted 31. august med de metalrørst­ykker, der sad rundt om livet på Kim Walls torso.

Det er uvist, om Peter Madsen nu har aendret forklaring i forhold til metalstykk­erne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark