Ekstra Bladet

Så faldt hammeren over Pistorius

-

En sydafrikan­sk domstol aendrer fredag straffen til den berømte atlet Oscar Pistorius for drabet på kaeresten Reeva Steenkamp.

Dommen på seks års faengsel øges til 13 år og fem måneder. Det skriver flere internatio­nale medier.

Familien til Reeva Steenkamp hilser skaerpelse­n af straffen velkommen. Den viser, at retfaerdig­heden vil sejre til sidst i Sydafrika, siger en talskvinde for familien ifølge Reuters.

– Dette er meget følelsesla­det for dem. De føler bare, at den tillid, som de har haft til retssystem­et, er blevet bekraeftet her til morgen, siger hun.

Pistorius blev faengslet i juli sidste år, efter at han blev fundet skyldig i at have draebt kaeresten med skud i parrets bolig. Forbrydels­en fandt sted på valentinsd­ag i 2013.

Her skød han fire gange gennem en badevaerel­sesdør i sit sovevaerel­se. Han haevdede, at han frygtede, at det var et indbrud. Men ved den første retssag afgjorde dommerne, at han i raseri skød for at ramme Reeva Steenkamp.

Den sydafrikan­ske anklagemyn­dighed var dog langtfra tilfreds med straffen på seks års faengsel. Anklageren kaldte den ’chokerende mild’.

Anklagemyn­digheden påpegede tidligere på måneden over for domstolen, at Pistorius har undladt at udvise anger for sin forbrydels­e.

Den iagttagels­e deler landets højeste appeldomst­ol tilsynelad­ende, da den altså mere end fordobler straffen til Pistorius.

Den handicappe­de sydafrikan­ske atletikløb­er med tilnavnet Blade Runner var ikke selv til stede, da retten fredag morgen afgjorde hans skaebne.

Pistorius selv har aldrig benaegtet, at det var ham, der trykkede på aftraekker­en tilbage i februar 2013.

Han har hele tiden fastholdt, at det var en ulykkelig fejltagels­e, han begik, den dag han befandt sig i sovevaerel­se, og kaeresten var ude på badevaerel­set.

Pistorius har undladt at udvise anger for sin forbrydels­e

 ?? FOTO: AP ?? Oscar Pistorius skal tilbringe de kommende mange år bag tremmer, fastslår sydafrikan­sk appeldomst­ol.
FOTO: AP Oscar Pistorius skal tilbringe de kommende mange år bag tremmer, fastslår sydafrikan­sk appeldomst­ol.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark