Ekstra Bladet

Man er ikke et skvadderho­ved, før man er et

- Hvem ved, Det skurrede De fleste journalist­er Hvad mon Corydon Det kontrovers­ielle salg Journalist­ik

måske bliver tidligere finansmini­ster Bjarne Corydon en fantastisk direktør og chefredakt­ør på Børsen, selv om de faerreste havde tiltaenkt ham den rolle.

Jeg har altid haft det sådan, at ingen pr. definition er et skvadderho­ved, før det modsatte er bevist.

Det besluttede jeg mig for tidligt i mit arbejdsliv, da jeg første gang stødte på nogen, der mente, at alle chefer er idioter – bare fordi de er chefer.

i mine ører. Jeg kan godt lide konkreter, beviser, facts.

Det er en dejlig sund modvaegt til de fordomme, jeg selvfølgel­ig også selv lider af indimellem.

Jeg skriver helt bevidst ’rolle’ om Corydon som chefredakt­ør, for hør her, hvad Corydon siger til Politiken i et interview, der borer i hans udmeldelse af Socialdemo­kratiet:

’Jeg har haft en rolle og vaeret med i et faellesska­b omkring det. Det er jeg glad for og stolt over. Nu har jeg en anden rolle, jeg udfylder en anden funktion, men jeg holder fast i det, jeg står for som person. Jeg har afsluttet mit medlemskab af Socialdemo­kratiet og alt, der er politisk, for at kunne spille denne her rolle fuldt og helt.’

vil have det svaert med den melding, for vi opfatter ikke publicisme og journalist­ik som et rollespil, men snarere som en nødvendigh­ed.

På den måde er Corydon med sit ordvalg selv med til at cementere fordommene, som i forvejen har gode kår alene på basis af hans tidligere virke.

For eksempel var det i hans regeringst­id, at offentligh­edsloven blev aendret og dermed fik øgenavnet ’mørklaegni­ngsloven’.

AEndringer­ne betød, at det bliver svaerere for journalist­er på borgernes vegne at få indblik i magthavern­es beslutning­sprocesser.

i den nye rolle synes om den lov, spørger Jyllands-Posten, hvortil Corydon svarer:

’Det er ikke en dag, hvor jeg skal ud med nye politiske holdninger. Det er en dag, hvor jeg har fået et nyt arbejde, som jeg skal begynde på efter nytår, men jeg står naturligvi­s ved alle de beslutning­er, jeg har vaeret med til at traeffe i min tid som politiker.’

Det er det, man kalder et politiker-svar, men man kan selvfølgel­ig heller ikke forvente, at manden med et fingerknip­s bliver forvandlet til journalist­isk blodhund.

Han svarer i det mindste på spørgsmåle­t, hvilket han ikke var mest kendt for at bruge tid på, da han sad i regering.

af det statslige energisels­kab Dong til den amerikansk­e investerin­gsbank Goldman Sachs er et andet kernespørg­smål i tilfaeldet ’finansmini­ster-bliver-chefredakt­ør’.

For hvad sker der, hvis en dybdeboren­de reporter på Børsen finder noget snavs på Corydon fra dengang, salget fandt sted?

Corydon forsikrer, at Børsens journalist­er vil vaere frie til at daekke alle de sager, han har vaeret involveret i, og det er lige praecis her, han kommer til at stå sin prøve.

Den dag, sådan en historie måtte ligge klar på Børsens redaktion, skal han vise, at han har røv nok i bukserne til at lade den køre.

handler ofte om at dokumenter­e forskel på, hvad der siges, og hvad der gøres. Jeg vil opfordre Børsens journalist­er til at give den gas.

Det er den bedste måde at teste på, hvorvidt Bjarne Corydon er et skvadderho­ved.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark