Ekstra Bladet

Gemte skydevåben i ulåst campingvog­n

32-årig ledende bandemedle­m faengslet i fire uger for to våben, der skulle bruges i københavns­k bandekonfl­ikt

- DAN BJERREGAAR­D db@eb.dk HVIDOVRE: AALBORG: HJØRRING: HINNERUP: AARHUS: HELE LANDET:

Det var i en ulåst campingvog­n på Emdrupvej i Københavns Nordvestkv­arter, at flere bandemedle­mmer skjulte våben, der ifølge politiet skulle bruges under hovedstade­ns blodige bandekonfl­ikt.

Et 32-årigt ledende bandemedle­m blev i går i Københavns Byret varetaegts­faengslet i sagen frem til 20. december.

Naegter sig skyldig

Han er sigtet for gennem en laengere periode at vaere i besiddelse af to skydevåben. Politiet mener, at to skydevåben, der blev fundet i en campingvog­n i Københavns Nordvestkv­arter, skulle bruges i den verserende konflikt mellem Brothas og LTF.

Han naegter sig skyldig, og hans forsvarer tog forbehold for at kaere afgørelsen.

Dommeren valgte at lukke dørene og nedlaegge navneforbu­d under grundlovsf­orhøret, men ifølge sigtelsen har bandemedle­mmet efter forudgåend­e aftale, forståelse med og accept fra flere uidentific­erede medgerning­smaend vaeret i besiddelse af de to skydevåben.

Der er tale om en pistol af maerket Zastava med seks patroner og en revolver af maerket Mauser, som, ifølge sigtelsen, skulle bruges i den

verserende bandekonfl­ikt mellem personer fra gruppering­en Brothas og LTF, hvilket den sigtede var vidende om og acceptered­e.

Den sigtede var iført sorte bukser, en grå haettetrøj­e og brune støvler, da han blev fremstille­t i grundlovsf­orhør i dommervagt­en i København.

Risiko for nye angreb

Han blev anholdt i går morges klokken 7.40 i en lejlighed i Københavns Nordvestkv­arter.

Et øjenvidne fortaeller til

Ekstra Bladet, at der var otte til ti betjente fra politiets udryknings­sektion samt femseks civile betjente med under aktionen.

Konflikten mellem LTF og personer fra Brothas tog for alvor fart i starten af juni.

Siden fulgte en lang raekke af blodige opgør mellem de to gruppering­er.

I november mistede tre personer livet på ni dage.

Kort efter blev det fra flere sider meldt ud, at de stridende parter havde indgået våbenhvile i en måned.

Københavns Politi vurderer

dog, at der stadigvaek er risiko for angreb mellem de to gruppering­er.

– Vi kan konstatere, at man fortsat bevaebner sig i bandemiljø­et, og at der stadig er spaendinge­r imellem de grupper, der har ligget i vaebnet konflikt. Dette har ikke aendret sig, selv om der ikke er skudt i 14 dage, siger politiinsp­ektør Torben Svarrer i en pressemedd­elelse i forbindels­e med den fortsatte lukning af et LTF-tilholdsst­ed.

En narkotest af en 39-årig mand gav positivt udslag for amfetamin og hash, da han blev stoppet i sin bil på Landlyst Vaenge. Det viste sig, at han tidligere har fået frakendt sin førerret. Derfor blev han også sigtet for kørsel i frakendels­estiden. Manden erkendte sig delvist skyldig i sigtelsern­e, men protestere­de, da politiet konfiskere­de hans bil.

Det endte voldsomt, da en 69-årig mand og hans kone overrasked­e fem gerningsma­end i deres hus. Manden forsøgte at stoppe nogle af gerningsma­endene, men blev skubbet vaek og fik sprøjtet peberspray i øjnene. Gerningsma­endene beskrives som vaerende i alderen 20-25 år og med anden etnisk baggrund end dansk.

En 28-årig mand ringede natten til fredag til vagtcentra­len og fortalte, at der sad en meget fuld mand på Kayerødsga­de i byen og skreg højlydt. Det viste sig, at den 21-årige fulde mand var faldet på cykel og havde slået sig. Patruljen fik snakket manden til ro og fik ham med en ambulance.

En eller flere ukendte tyve tog ingen vaerdier, men blot invalidepa­rkeringssk­iltet fra en VW Touran, der holdt parkeret på Bispensgad­e i Hjørring. Bilen var formentlig ikke låst, da der ikke var nogen tegn på opbrud.

En fartbøde blev toppet med en sigtelse for falsk anklage, da en 26-årig mand aftalte med sin ven, at han tog skylden for 7000 kroner. Men billederne fra fotovognen afslørede den 26-årige, som fortalte, at han var bange for, at hans kørekort ville blive frakendt, hvis han erkendte, at han selv sad bag rettet.

To unge maends bytur endte i detentione­n, efter den ene slog en dørmand i tindingen med knyttet hånd, da han og hans kammerat blev naegtet adgang, fordi de var for fulde. En tililende dørmand bad kammeraten om at blande sig udenom, men han tog i stedet fat i dørmandens jakke og skubbede til ham. De er nu sigtet for henholdsvi­s vold og forstyrrel­se af den offentlige orden.

Den landsdaekk­ende hastigheds­kontrol fortsaette­r i weekenden. Så let foden fra speederen, hvis du vil undgå en bøde.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ??
FOTO: KENNETH MEYER
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark