Ekstra Bladet

Kundby-pigen ville bombe to skoler

- KATJA MEJBORN PRIVATFOTO km@eb.dk

De tre dommere og otte ud af ni naevninge var ikke i tvivl. Natascha Colding-Olsen, også kendt som Kundby-pigen, er skyldig i forsøg på terror. Sådan lød dommen over pigen i Østre Landsret i går.

Den nu 17-årige pige havde ellers anket den dom på seks års faengsel, hun i maj fik i Retten i Holbaek, i håb om at blive frifundet. Sådan skulle det dog ikke gå, og i følge Ritzau var det med en tomt blik, den unge pige modtog dommen.

Iført løse joggingbuk­ser og en Adidas-bluse så pigen både skuffet og opgivende ud.

Ankesagen startede tirsdag, og de seneste dage er sagen om den dengang 15-årige Natascha Colding-Olsen, der fra sit pigevaerel­se i Kundby planlagde terror-angreb på Sydskolen i Fårevejle og Carolinesk­olen i København, blevet fremlagt.

Kraever forvaring

Ingen af angrebene, hvor hun ville ’bombe de vantro’, blev nogen sinde ført ud i livet. Under planlaegni­ngen havde den unge pige flere samtaler med folk, der angivelig skulle have tilknytnin­g til Islamisk Stat.

Da den mørkhårede pige blev anholdt 13. januar sidste år, blev der fundet forskellig­e ’ingrediens­er’ til spraengsto­ffet TATP på hendes vaerelse. Blandt andet fandt politiet acetone og brintoveri­lte købt i Matas samt en manual til bombefrems­tilling. Natascha Colding-Olsen blev lynradikal­iseret efter en tur til Tyrkiet. Nu er hun dømt for at have planlagt at bombe to skoler i Danmark.

Siden anholdelse­n har hun siddet varetaegts­faengslet. Først på institutio­nen ’Grenen’ i Grenaa, hvor hun stak en paedagog ned.

Siden i Vestre Faengsel, hvor hun altså bliver siddende indtil videre.

Det store spørgsmål er nu, om dommere og naevninge føjer anklageren­s ønske om

at få den unge pige idømt forvaring, eller om hun – som i byretten – bliver idømt en tidsbestem­t faengselss­traf.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark