Ekstra Bladet

De kongeliges overtro

-

Prinsesse Mary laeser tarotkort. Prins Joachim tror på spøgelser – altså, en slags liv efter livet.

Som indaedt republikan­er ser jeg allerhelst ’institutio­n kongehus’ nedlagt, og jeg har helt aerligt kun kunnet se mine sure skattekron­er fornuftigt spenderet på kronebiler og baller på slottet, når prins Henrik har vaeret involveret.

Enten fordi han selv kørte bilen, hvorfra han brokkede sig over sin smålige kone, der ikke gad gøre ham til konge, eller når han udeblev fra fester og runde fødselsdag­e, han ellers selv havde meldt sig til.

Kaprede pressemøde

Det var også alle pengene vaerd, dengang han kaprede et pressemøde med en flok hollandske journalist­er for at synge lidelsesso­naten om den helt urimelige situation, han som prins var udsat for i den manglende ligestilli­ngs navn.

At en prins hyler om ligestilli­ng er i sig selv mindst 2000 kroner vaerd pr. skatteborg­er. Intet show kan toppe absurditet­en.

Men nu haler både Mary og Joachim ind på ’bessefar’.

Hvor de nok var sat af tronen, hvis de havde boet i et langt vaek asiatisk land, så begynder de da at vise lidt personligh­ed – også i den folkelige retning. Og det er jo slet ikke så tosset – at maerke lidt til Danmarks dyreste overførsel­sindkomstf­amilie. De andre i kongehuset haler ind på Henrik.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark