Ekstra Bladet

VI HAR FINSKYTTER DERUDE …

MILLIONER PÅ SPIL FOR HAAS: En overraskel­se i søndagens Formel 1-grandprix vil betyde meget for naeste saeson på Kevin Magnussens team

-

ABU DHABI (Ekstra Bladet): I størrelses­ordenen 70 millioner kroner er på spil denne weekend for Toro Rosso, Renault og Haas.

Selv om Formel 1’s gamle hold løber med en stor del af udbyttet fra sportens ejere, før de har scoret så meget som et point, betyder placering og ekstra praemiepen­ge meget for Kevin Magnussens team.

– De gør en stor forskel for vores budget året efter, selv om det ’kun’ er fem millioner (dollars, red.). Selv i de her termer er det mange penge for os, siger Kevin Magnussen.

Teamchef Günther Steiner joker løs, da Ekstra Bladet spørger ham, hvad der er vigtigst denne weekend: At vinde en placering for at score flere penge eller for sportsligt at vise, at teamet er i fremgang.

– Jeg ved godt, at et par millioner ikke gør den store forskel for danskerne, griner han.

– Men det er altid rart at få mere. Hvem ville sige, at tre-fire millioner ikke gør en forskel? Selv et par 100.000 gør en forskel.

– Ud over pengene handler det også om, hvor taet vi var på. Sjetteplad­sen er kun seks point vaek. Hvis vi havde haft seks point mere, ville det have vaeret en storartet saeson: fra otter sidste år til sekser. Fra otte til otte er mere af det samme, konstatere­r Günther Steiner

– Vi har forbedret os som team, men i år var konkurrenc­en i midterfelt­et meget staerk. Vi tabte lidt point her og der, og det gør forskellen.

– Men vi har ikke tabt endnu. Det er ikke ovre før det ternede flag på søndag, fastslår teamchefen.

Ikke mere at skyde med

Renault-motoren har haft det svaert i både Mexicos og Brasiliens tynde luft. Senest kørte de med konservati­ve indstillin­ger for at nå målet, men i Abu Dhabi satser fabrikstea­met butikken for at overhale Toro Rosso.

En tysk journalist vil vide, om Haas gør noget saerligt i forsøget på at hente en konkurrent eller to.

– Vi har finskytter derude …, konstatere­r Günther Steiner tørt.

Da latteren har lagt sig, fortsaette­r han:

– Nej, vi prøver bare at gøre vores bedste ligesom altid. Hvis der var noget specielt, vi kunne gøre, ville vi allerede have gjort det. I F1 er det sådan, at hvis man har noget, så bruger man det. Vi håber på at score nogle point, uden at de andre gør. Men vi gemmer ikke noget saerligt i aermet til den her event, fatslår han.

Som Kevin Magnussen understreg­er, så er udfordring­en, at selv om der kun er to point op til Renault, så er de klart staerkere i øjeblikket end Toro Rosso, som ligger seks point laengere fremme.

Til gengaeld kører de alle med hestekraef­ter fra Renault, og her er reservedel­slageret ved at vaere i bund.

– Vi har ingen problemer. Der kan altid opstå en fejl, men risikoen er ikke større end tidligere. Og motoren denne saeson har vaeret temmelig pålidelig. Renault er lidt sårbare i øjeblikket for alle tre hold, siger Günther Steiner.

– Det kan hjaelpe os, men vi skal stadig have vores bil ind i pointene. Selv hvis de slutter bag os, hjaelper det ingenting, hvis vi slutter 11 og 12. Vi har brug for en rigtig god raceweeken­d.

At dømme ud fra de første traening venter der en svaer Haas-weekend.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark