Ekstra Bladet

Det har fungeret rigtig godt

-

Om end Formel 1 er en holdsport, er de faerreste racerkører­e holdspille­re, når det kommer til stykket.

Men teamet er nu alligevel det vigtigste hos Haas før saesonfina­len i Abu Dhabi, konstatere­r Romain Grosjean.

– Man kan begynde at kigge på den individuel­le stilling, når man er i top fem-seks, siger han.

– Jeg ved ikke engang, hvor jeg ligger. Det betyder ikke noget for mig, men det betyder noget for teamet, som får flere praemiepen­ge, og det betyder mere udvikling i fremtiden. Hvis man kigger på hele billedet, er teamet det vigtigste, fastslår franskmand­en.

Teamchef Günther Steiner ønsker, at hans kørere skal arbejde sammen uden at blive for gode venner – for så bliver de langsomme.

Selv om Romain Grosjean og Kevin Magnussen på ingen måde sidder lårene af hinanden privat, har franskmand­en vaeret for glad for samarbejde­t.

Urørlige teams

Tidligere i karrieren har han delt garage med Fernando Alonso, Kimi Räikkönen, Pastor Maldonado og Esteban Gutiérrez.

– Jeg synes, det har fungeret rigtig godt på holdet i år, og forholdet til Kevin er ret godt – det bedste, jeg har haft til en team- kammerat, siger franskmand­en, som vurderer sin egen saeson som ganske haederlig.

– Andet år for et nyt team er altid det svaereste, så jeg synes, vi har gjort det rigtig godt. Vi går ind til saesonens sidste løb med muligheden for at blive sekser i konstruktø­r-VM. Når man ved, at tre teams er urørlige, er det ret godt, konstatere­r han.

Saerligt Romain Grosjean havde det svaert under traening på Yas Marina Circuit. Han var af banen flere gange, før et problem med elektronik­ken spolerede anden session.

Se Abu Dhabis Grand Prix (kvalifikat­ion) på 3+ kl. 14

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark