Ekstra Bladet

MIN BEDSTE SAESON

Saerligt under løbene har Kevin Magnussen maksimeret sine muligheder sammenlign­et med sine første saesoner i Formel 1, fastslår han

-

ABU DHABI (Ekstra Bladet): Placeringe­n i konstruktø­r-VM er det altoversky­ggende fokus for Haas F1 ved saesonens sidste grandprix.

Uanset hvordan det mesterskab og søndagens saesonfina­le i Abu Dhabi ender, ser Kevin Magnussen tilbage på en god første saeson for det lille, amerikansk­e team.

Hans allerbedst­e i Formel 1, mener den 25-årige dansker selv.

– Jeg synes, det har vaeret mit bedste år. Isaer om søndagen, konstatere­r han.

Også selv om debutsaeso­nen i 2014 bød på podieplace­ring og mange flere point.

– Jeg føler, jeg har fået mere ud af det, jeg havde at køre med i denne saeson end i nogen af de andre saesoner. Alting bliver lidt nemmere, når man har det sjovt, siger Kevin Magnussen.

Kaemper med lørdagene

Staerke starter har vaeret hans varemaerke med 39 vundne positioner i foreløbig 19 grandprixe­r, hvilket er lidt over to i gennemsnit.

Det er flere end nogen anden i feltet, og til sammenlign­ing har Romain Grosjean samlet tabt en enkelt placering. Til gengaeld er franskmand­en klart bedre om lørdagen Kevin Magnussen på trackwalk med sin ingenør, Giuliano Salvi (i midten), og Ferraris tredjekøre­r, Antonio Giovinazzi, inden årets sidste løb, Abu Dhabi Grand Prix.

under kvalifikat­ion, hvor han fører 12-7 i det interne Haas-regnskab. Bortset fra Sauber-kørerne og de nye Toro Rosso-kørere er

danskeren den eneste fra de ni første teams, som ikke har nået Q3 i år.

Romain Grosjean har vaeret der fem gange.

– Denne saeson har ikke vaeret den bedste i tidtagning, erkender Kevin Magnussen.

– Vores bil i år overstyrer lidt ind i svingene, og det er ikke min foretrukne balance. Det kaemper jeg lidt med, når det er ved indgangen. Senere i svinget er det ikke noget problem. Men når jeg ikke kan bremse og kører ind i svinget med en stabil bagende, er det lidt et problem for mig.

Den ustabile bagende er mest udtalt på de blødeste daektyper, og når bilen er lettest. Så med fuld tank og på hårdere daektyper bliver den mere rolig i løbet.

Bedre forståelse

Selvsagt er en bedre kvalifikat­ion et oplagt sted at forbedre sig til den kommende saeson og gøre det nemmere at score flere point.

Hvilket Kevin Magnussen er fuldt ud bevist om:

– Personligt skal jeg arbejde med det til naeste år. I år har jeg brugt en del tid på at lokalisere det problem og arbejde med det. Naeste år vil jeg have en bedre forståelse for det, siger han.

Jeg føler, jeg har fået mere ud af det, jeg havde at køre med i denne saeson

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark