Ekstra Bladet

EKSTRA TECH

Moderne mobiltelef­oner gør det nemmere at tage flotte billeder

- MOBILFOTO: HEINE JØRGENSEN

Alex Lambrechts lever af at tage profession­elle billeder til nogle af verdens største magasiner som GQ, Nylon og Elle. Normalt sker optagelser­ne derfor med meget dyrt kameraudst­yr. Alligevel mener han, at man kan komme langt med en mobiltelef­on:

– Objektiver­ne og billedtekn­ologien i nyere smartphone­s er blevet langt bedre i dag.

– Begraensni­ngen er derfor snarere, om du som fotograf udnytter kameraets muligheder og forstår, hvad der skal til for tage et godt billede.

forleden undervist af Alex Lambrechts på en fotoskole hos Leica, der de seneste år haft et taet samarbejde med kinesiske Huawei om at udvikle mobile objektiver, senest til modellen Mate 10 Pro:

– Det handler meget om at udnytte lyset i dit motiv. Lys er rygraden i fotografie­t, forklarer Alex Lambrechts.

– Så jo mere du leger med at skrue op og ned på lyset i dit motiv, jo større er muligheden for at skabe noget unikt. det, han vil fotografer­e. Eller skaber nogle skaeve formater ved at eks- perimenter­e med beskaering­erne:

– Hvem siger, at et godt billede er skarpt, lyder det udfordrend­e fra Alex Lambrechts.

– Jeg mener godt, at et uskarpt billede eller skaeve motiver kan skabe fremragend­e billeder, hvis fotoet er interessan­t komponeret.

– Med en mobiltelef­on har du samtidig en fordel, fordi du meget hurtigt kan hive dit kamera frem og tage billeder af nogle situatione­r, som du tidligere opgav, fordi det tog alt for lang tid at komme i gang.

Alex Lambrechts opfordrer samtidig alle – uanset kamera – til at tage mange fotos:

– Du kan altid slette de dårlige billeder igen.

Ekstra Bladet var inviteret på fotoskole hos Leica i Frankfurt af Huawei Danmark.

Hvem siger, at et godt billede er skarpt

 ??  ?? Alex Lambrechts underviser her i, hvordan man kan udnytte mobiltelef­onens kamera til at skyde billeder, naesten lige så godt som en profession­el fotograf kan.
Alex Lambrechts underviser her i, hvordan man kan udnytte mobiltelef­onens kamera til at skyde billeder, naesten lige så godt som en profession­el fotograf kan.
 ??  ??
 ??  ?? DEN GODE FOTOGRAF
DEN GODE FOTOGRAF

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark