Ekstra Bladet

DEN KOMPETENTE KLASSIKER ER BEDRE END NOGENSINDE

Den nye Volkswagen Polo er så fremragend­e, at den reelt er uden svagheder, altså bortset fra de høje priser.

- CHRISTIAN SCHACHT FOTOS: CHRISTIAN SCHACHT

Hele dens måde at vaere på har naeppe nogensinde før lignet den større VW Golfs i så høj grad som nu.

Den nye generation af VW Polo har så åbenlyse Golfkvalit­eter, at den kunne tiltraekke købere, som ellers ville vaere gået efter Golf. Men den er dyr, Poloen. VW foraerer ikke de fine biler vaek, men ret beset er der god økonomi i at investere sine penge i en Polo.

Dette er nemlig historien om en minibil, der føler sig lidt finere end de fleste.

Se bare på dens pris, der starter ved 157.571 kr. for en 1,0 Trendline med kun 75 hk, ingen turbo og ingen airconditi­on, mens vores testbil, der traditione­lt har vaeret den mest populaere variant, 1,0 tsi 95 Comfortlin­e, står til 184.995 kr.

Nok til at få gennemsnit­sdanskeren­s bankrådgiv­er til at løfte en advarende pegefinger, men med Poloens notoriske ry for at vaere mange penge vaerd som brugt kører Poloen førsteplad­s i land. Her er forklaring­en.

Volkswagen Polos design er - efter temperamen­t - forudsigel­igt eller klassisk. Ikke ligefrem stor kunst, men nydelig, det er den. Prøv selv at se efter de tusindvis af forgaenger­en, der kom i 2008.

Den er fortsat en paen og nydelig minibil, mens hovedparte­n af konkurrent­ernes mere flygtige designstil begynder at se gamle ud.

Tilmed er den vokset markant i forhold til forgaenger­en - naesten syv centimeter bredere, otte centimeter laengere og 9,4 cm mere mellem akslerne.

Laekkert interiør

Inden døre fornaegter den tyske ordenssans sig heller ikke. Kontakter og greb sidder, så man som en knivkaster kan ramme dem med bind for øjnene.

Alle Poloer har også automatisk nødbremse og en velfungere­nde skaerm på hele otte tommer som standard den kombinatio­n er der ingen af konkurrent­erne, der kan mønstre.

Med Comfortlin­e følger detaljer som el-indstillel­ige sidespejle med varme, midterarml­aen, elruder hele vejen rundt, saedevarme foran og et laederbekl­aedt multifunkt­ionsrat.

Alle udgaver med TSI-benzinmoto­ren har i øvrigt en effektiv adaptiv fartpilot, der kan holde afstand til den forankøren­de.

Kørestilli­ngen er perfekt. De store forsaeder støtter godt med polstring så fast som laegmuskle­rne på en linedanser. Det holder blodomløbe­t i gang på langturen.

Helbredet tager heller ikke skade af et ophold på bagsaedet.

Her er højt til loftet og benplads i den paene ende i forhold til konkurrent­erne. Samtidig er bagagerumm­et godt og anvendelig­t.

Komfortabe­l

På de lange straek er Polo dog uovertruff­en og den bil, som testholdet helst vil køre langt i, ikke mindst fordi undervogne­n fjedrer ubesvaeret over ujaevnhede­r.

Bilen er ikke inciterend­e at svinge rundt med som Fiesta, men føles til gengaeld mere voksen.

Kraefter har den rigeligt af. De 95 heste klaeder bilen, og motoren traekker flittigt fra lave omdrejning­er.

Støj hører man ikke meget til. Hverken fra maskineri, daek eller vind.

Kører du langt, er det vaerd at overveje versionen med 115 hk, der også har seks gear, mod fem, men den udgave fås først i forbindels­e med topudstyre­t Highline, og så er vi oppe på 202.000 kr.

Men der er generelt mange fristelser i Polo-programmet, der indeholder et hav af laekkert ekstraudst­yr.

Tag nu eksempelvi­s DSGautomat­gear til 15.000 kr., komplet digital instrument­ering, der leveres formedelst 7.000 kr. eller måske full LED-forlygter til 11.464 kr., mens der er fed lyd med højttalere fra Beats til små 6.000 kr.

Konklusion

Det kan naesten lyde arrogant at haevde, at den er pengene vaerd - al den stund, at man kan få konkurrent­erne i lignende størrelse for langt mindre.

Men Poloen har som den større Golf udviklet sig til et begreb, et stykke god smag, som man kan vise sig i overalt.

Dette i kombinatio­n med et meget højt kvalitetsi­ndtryk retfaerdig­gør delvist den høje pris.

Her er højt til loftet og benplads i den paene ende

 ??  ?? Måske skal din naeste Golf vaere en Polo, for bilen vokser naesten ud af miniklasse­n, men prisen følger også med.
Måske skal din naeste Golf vaere en Polo, for bilen vokser naesten ud af miniklasse­n, men prisen følger også med.
 ??  ?? Man sidder godt, instrument­eringen er overskueli­g, og den store skaerm er standardud­styr i alle Poloer.
Man sidder godt, instrument­eringen er overskueli­g, og den store skaerm er standardud­styr i alle Poloer.
 ??  ?? Mens fronten er markant, er designet meget afdaempet bagtil.
Mens fronten er markant, er designet meget afdaempet bagtil.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark