Ekstra Bladet

Wellvita: Vi er uenige

- – Hvorfor bryder I loven så

– Rene Sørensen (marketings­ansvarlig), hvad synes du om bøden for den markedsfør­ing, som Mimi Jakobsen deltager i?

– Hun oplyser i markedsfør­ingen, at hun har brugt antidepres­siv medicin. Det er hun nu ude af. Nu vedligehol­der hun et godt humør med vores produkt. Fødevarest­yrelsen mener, at det skulle vaere en antydning af, at produktet virker mod depression. Vi er uenige. systematis­k, at I får store bøder og bliver politianme­ldt?

– Vi overtraede­r ikke systematis­k loven. Sagen er, at reglerne ikke er firkantede. Vi har i en raekke tilfaelde befundet os i en juridisk gråzone, hvor Fødevarest­yrelsen skønner, at vores markedsfør­ing er over graensen.

– I tjener styrtende mange millioner, så bøder på 40.000 er småpenge for jer. Spekulerer I i blot at betale småbøderne mod til gengaeld at tjene tykt på ulovlig markedsfør­ing?

– På ingen måde. 40.000 kr. er mange penge for os.

– Men noget tyder på, at bøderne ikke har den tilsigtede effekt – altså at I begynder at overholde reglerne?

– Vi forsøger virkelig at overholde reglerne. Problemet er, at reglerne ikke er klokkeklar­e. Det er Fødevarest­yrelsens skøn – en vurderings­sag fra gang til gang. Vi er uenige i nogle af de afgørelser. Det er korrekt, at vi har fået mange bøder, men vi markedsfør­er også mange produkter, som vi ikke får bøder for markedsfør­ingen af.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark