Ekstra Bladet

Min far ville ikke møde mig

Susanne Carstensen er tilbage efter forsøg på fransk karriere og søgen efter sine rødder

- ALLAN LYKKE all@eb.dk PRIVATFOTO

Den seneste halve snes år har Susanne Carstensen heddet Dähn-Leach til efternavn efter sin biologiske far, en amerikansk soldat. Hun er nu i gang med nye projekter. Hører man til de mange, der lyttede til dansk popmusik i 90’erne og op i 00’erne – og så videoer med den danske elite af sangere og bands – er der stor sandsynlig­hed for, at man er stødt på navnet Susanne Carstensen.

Hun var med på det hele – som korsanger for Anne, Sanne, Hanne, Lis og Søs og Gnags, Kasper Winding, Gary Barlow fra Take That, og hvad har vi.

Kor, kor, kor – også i revyog Grand Prix-sammenhaen­g, hvor hun bl.a. sang med Kølig Kaj og var med Kirsten og Søren til den internatio­nale finale i Dublin et år.

Navnet Susanne Carstensen støder man dog ikke på laengere, med mindre man søger i gamle arkiver. Men det er faktisk fem år siden, Susanne kom tilbage til Danmark. En tid, hvor der udadtil ikke er sket det store.

Men nu er hun frisk på at komme i gang igen. Samtidig med, at hun sidder og leger i et studie med ny musik, som hun håber at kunne udgive i det nye år, har hun startet et live-projekt, ’The Lounge’, hvor hun tager ud og synger stille cover-sange, kun akkompagne­ret af et klaver.

– Mens jeg sidder og nørder med den nye musik, skal jeg jo gerne tjene lidt penge. Det håber jeg, at jeg kan komme til med dette projekt. Jeg er i hvert fald klar ud over alle graenser til at komme i gang.

Adopteret

Den seneste halve snes år har hun heddet Susanne Dähn-Leach efter sin biologiske far, en amerikansk soldat, der var udstatione­ret i det, der dengang var Vesttyskla­nd, og som gjorde en tysk kvinde gravid.

Susanne blev umiddelbar­t efter fødslen adopteret i Danmark – og her har hendes udgangspun­kt vaeret lige siden.

– Men du har forsøgt at få kontakt til din biologiske far?

– Ja, men han ville ikke møde mig. Så det er på en måde en lidt trist historie. Han var tilbage i Amerika – i Baltimore – og var gift med en kvinde med fire-fem børn. En privatdete­ktiv fandt ham via det amerikansk­e militaers filer.

– Min far havde både vaeret i Korea og Vietnam og var en højt dekoreret soldat. Helt ulig min far herhjemme. Men detektiven skrev så, at han ville sende et brev til min far, men hvis jeg ikke hørte noget, så var det, fordi han ikke ønskede at have kontakt med mig.

– Jeg hørte ikke noget, og det var jo aergerligt.

– Du besluttede alligevel tage hans navn?

– Jeg tror på, at man er den, man er. Lige meget, om han ikke ville kendes ved mig, så er det hans blod, der løber i mine årer.

– Hvad sagde dine danske foraeldre til det?

– Min far var allerede syg på det tidspunkt, så jeg tror ikke rigtigt, at han fattede det. Min mor så pragmatisk på det. Sådan ’ja ja, sådan er dét’. Før hun rejste til Paris, deltog Susanne i et reklamefre­mstød for et nyt møbelhus med PH-møbler.

Min far havde både vaeret i Korea og Vietnam og var en højt dekoreret soldat

 ?? FOTO: HENNING HJORTH ?? I gang igen
FOTO: HENNING HJORTH I gang igen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark