Ekstra Bladet

Der skal ske noget

- – Er du skuffet over det?

Selv om hun var en staerkt vaerdsat korsangeri­nde, lykkedes det aldrig Susanne Dähn-Leach at skabe sig en solo-karriere med stjernesta­tus.

– Nej, faktisk ikke. Havde du spurgt mig for fire-fem år siden, havde jeg det nok anderledes. Nu taenker jeg, at ’nu skal der ske noget’, og så gør jeg det. Som helt ung var jeg genert og frustreret over, at jeg ikke turde nok, var for selvkritis­k, men alt det har jeg lagt fra mig efterhånde­n. Jeg er blevet sikker på mig selv.

Udlaengsel

Nu var det måske heller ikke en fordel for Susanne, at hun i 2008 – på et tidspunkt, hvor hun var mest kendt – besluttede at rykke til Paris og bosaette sig.

– Jeg har altid haft udlaengsel. Som syv-årig boede vi fire måneder i Paris. Min far, Johannes Carstensen, var kunstmaler, og han elskede Frankrig og Sydfrankri­g isaer på grund af lyset, formentlig.

– Jeg havde altid ment, at hvis jeg skulle flytte en dag, så skulle det vaere dertil. Helst Sydfrankri­g, men Paris var måske nemmere at få arbejde i, så det blev der.

– Men det var måske ikke det bedste tidspunkt, jeg flyttede. Der var lige så meget krise i Frankrig, som der var her. Live-jobbene forsvandt og blev erstattet af pladevende­re.

– Måske skulle jeg have forberedt mig lidt bedre, men jeg kom da ud og synge nogle steder. Ikke noget, jeg blev rig af, men jeg fik nogle fede oplevelser, og det var også derfor, jeg havde taget derned.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark