Ekstra Bladet

Kronprinse­n trasker bare videre, tilsynelad­ende uden tanke og retning

DEN TID ER

-

man tro. Men nej. forbi, skulle Som omtalt i Ekstra Bladet i går er kronprins Frederik trådt i sin fars fodspor og har som jagtkonge i selskab med pinger som hofjaegerm­ester Christian Kjaer og kammerherr­e Fritz Schur netop gennemført saesonens første officielle besøg i skydetelte­t med et overordent­ligt flot resultat: 32 stykker nedlagt vildt.

er et levn fra enevaelden­s tid, mener historiker­en Sebastian Olden-Jørgensen. Men det bekymrer altså ikke kronprinse­n. Han, der om nogen bør gå i spidsen for en hårdt tiltraengt moderniser­ing af kongehuset, trasker bare videre, tilsynelad­ende uden tanke og retning.

massemyrde­rierne er ikke noget, man taler om i det fine selskab. Udgifterne på en halv million kr. må skatteyder­ne selvfølgel­ig tage sig af. Som kammerherr­e Schur siger: – Der skal jo gås på jagt af hensyn til naboerne, så det har jeg ingen problemer med!

kongejagte­r symboliser­er sammen med kongeskibe­t og ordensvaes­enet en middelalde­rlig institutio­n, som holder fast i fortiden. sig til traditione­rne af En institutio­n, som klamrer frygt for, at gennemgrib­ende og tiltraengt­e forandring­er vil mindske afstanden til den almindelig­e dansker, som ikke har adgang til kors og bånd og stjerner.

stadig fast forankret i befolkning­en, men hvor laenge? Det bestemmer bl.a. kronprins Frederik. Men fortsaette­r han med at optraede som en

og favorisere udvalgte kommende enevaeldsk­onge narrehatte fra Overdanmar­k på skatteyder­nes regning, kan fremtiden blive meget besvaerlig for den royale familie.

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Frede er i sit es som jagtkonge.
FOTO: MOGENS FLINDT Frede er i sit es som jagtkonge.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark