Ekstra Bladet

DE UHEL DIGE HELTE

LIGE VED OG NAESTEN: Haas var taet på at levere en sensatione­l saeson, men må forlade Abu Dhabi med en flad fornemmels­e – teamet har dog leveret fremgang, mener både chefen og Kevin Magnussen

- Jonas Hüttel hut@eb.dk Jan Sommer foto@eb.dk

ABU DHABI (Ekstra Bladet): Formel 1-annalerne vil vise, at Haas i sine første to saesoner sluttede som otter i konstruktø­r-VM.

Nuancerne vil kun nørderne huske. Teamet scorede 47 point og dermed 18 flere end i sin første saeson og var seks fra en syvendepla­ds og ti fra en sjetteplad­s.

For et ungt team er det naesten uvirkeligt.

Teamchef Günther Steiner ville ikke saette ord på følelsen af at ende på ottendepla­dsen, for det var ikke et af de paene. Han er en ambitiøs mand, om end både han og teamejer Gene Haas før sidste år var klar over, at avancement ville blive uhyre svaert.

– Vi var bedre end sidste år, men det kan man ikke se. Vi har fået flere point, men er på den samme position, siger Günther Steiner til Ekstra Bladet.

Forskel i praemiepen­ge

– Vi havde vaeret helte, hvis vi var endt som nummer seks i vores andet år. Men vi ligger på samme plads som sidste år, så det er, som om vi ikke har haft en stor nok fremgang. Det har vi, der er bare ikke dårlige hold laengere – hvilket jeg synes er en god ting – så det er blevet svaerere.

– Jeg er tilfreds med fremgangen, men skuffet over, at vi ikke kan vise den, for vi er stadig der, hvor vi var sidste år i mesterskab­et, siger han.

For teamet var der omkring 75 millioner kroners forskel i på en ottende- og en sjetteplad­s, når praemiepen­gene uddeles til naeste år.

De flere point skyldtes blandt andet, at Haas med Kevin Magnussen bag rattet nu er i stand til at score point med begge sine kørere.

Teamet har gjort det godt, og vi har haft en god saeson, når vi ser tilbage

Danskeren tog en kalkuleret risiko først i Abu Dhabis Grand Prix. Den sendte ham af banen, og en snurretur senere var han nede at vende sidsteplad­sen.

God timing

Facit blev en 13. plads i saesonfina­len, men når Kevin Magnussen efter naeste uges daektest vender hjem til Danmark, er det stadig med en god fornemmels­e i maven. Trods ottendepla­dsen.

Alle hos Haas vidste godt, at der skulle mindre mirakler til at avancere i sidste løb.

– Jeg synes sådan set, at teamet har gjort det godt, og vi har haft en god saeson, når vi ser tilbage, siger Kevin Magnussen, da Ekstra Bladet taler med ham i paddocken efter saesonens sidste løb.

– Første saeson, okay, teamet scorede 29 point, men de var meget heldige sidste år på grund af safetycars, hvis man ser tilbage på de to løb, hvor de scorede rigtige mange point.

– Derefter var niveauet ikke så højt.

18 af 29 point scorede Romain Grosjean i 2016-saesonens to første løb, hvor timingen sad lige i skabet for franskmand­en og Haas.

– I år har niveauet vaeret meget mere stabilt. Vi er stadig overhovede­t ikke stabile nok, og det er hovedpunkt­et, som skal forbedres til naeste år. Men vi har taget et kaempe skridt fremad, selv om vi slutter i samme position, siger Kevin Magnussen.

– Vi er i taet kamp om sjetteplad­sen til sidste løb. Det viser fremgang i teamet, og jeg er sikker på, at vi kan blive ved med at lave fremgang.

Han bliver i Abu Dhabi for at teste den nye generation Pirelli-daek. Romain Grosjean er i bilen tirsdag, Kevin Magnussen onsdag.

I år har niveauet vaeret meget mere stabilt

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? – Vi er i taet kamp om sjetteplad­sen til sidste løb. Det viser fremgang i teamet, og jeg er sikker på, at vi kan blive ved med at lave fremgang, siger Kevin Magnussen.
– Vi er i taet kamp om sjetteplad­sen til sidste løb. Det viser fremgang i teamet, og jeg er sikker på, at vi kan blive ved med at lave fremgang, siger Kevin Magnussen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark