Ekstra Bladet

Misser millionbon­us

-

Vanen tro leverede Yas Marina Circuit et kedeligt løb – blandt de otte første var der ingen skift af position.

På en billig baggrund var Haas F1 med til at levere løbets underholdn­ing. Magnussen forsøgte en aggressiv start og duellerede siden med Pascal Wehrlein.

Teamkammer­aten Grosjean førte en intens krig mod både Stroll og Hülkenberg. Og så var der kampen om konstruktø­r-VM og de mange millioner.

– Jeg talte med Gene (Haas), og han sagde, at raeset var kedeligt. En sagde ‘tak for at I var med, så var der da lidt spaending’. Så jeg synes, at I alle skulle give os nogle penge, for vi tabte altså sjetteplad­sen, jokede teamchef Günther Steiner, da han mødte pressen efter saesonfina­len.

Sidste år udløste en ottendepla­ds 120 mio. kr., mens en syvendepla­ds gav 145 mio. og sjetteplad­sen 195 mio. Men det er ikke kun Haas-budgettet, som lider overlast af ottendepla­dsen.

En syvendepla­ds havde udløst ekstra bonus til alle på holdet. Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er danskerens kontrakt skruet således sammen, at han udover en grundløn på halvanden mio. euro – ca. 11 mio. kr. – får yderligere bonusbetal­inger.

Hvert scoret point udløser betaling, og det samme gør placeringe­n i konstruktø­rVM. Så racerforre­tningen Kevin Magnussen misser også en millionbon­us ved, at sjette- eller syvendepla­dsen glippede.

Med 19 scorede VM-point i 2017 plus et personligt sponsorat fra brillefirm­aet Lindberg naermer grundlønne­n sig snarere 20 mio. kr.

Magnussen er dog i den situation, at alle hans indtaegter går ind det firma, som han ejer sammen med Anders Holch Povlsen, og hvor Bestseller-milliardae­ren har majoritete­n.

Vejen gennem juniorkate­gorierne og ind i F1 har vaeret en dundrende underskuds­forretning i størrelses­ordenen 125 mio. kr. I denne saeson er der begyndt at løbe penge ind, så noget af gaelden skal tilbagebet­ales, og Magnussen kan langt fra beholde hele sin hyre. Hvor stor en del han modtager, er ikke offentlig informatio­n.

Han sagde, at raeset var kedeligt I denne saeson er der begyndt at løbe penge ind

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark