Ekstra Bladet

SÅ ER DET MULLES TUR SVERIGE

SÅ SKYD DOG! Klavs Bruun herser med Mulle, som Ulrik Wilbek i sin tid gjorde med ham . HÅNDBOLD

- JAN KJELDTOFT toft@eb.dk foto@eb.dk

TROLLHÄTTA­N (Ekstra Bladet): Mulle kan glaede sig: I aften er hun garanteret spilletid, lover Klavs Bruun Jørgensen, der vil se ’knallhätta­n’ i aktion i Trollhätta­n.

Fem dage før VM-åbneren mod Montenegro er der naturligvi­s pres på, selv om andendagsg­ildet mod svenskerne blot er en test. Men landstraen­eren vil vaere lykkelig, hvis hvirvelvin­den fra Falster overbevise­r om, at han med ro i sindet kan sende veteranen i aktion under slutrunden i Tyskland.

– Bliver der mere brug for Mulle denne gang, i og med at I skal spille flere kampe på få dage?

– Det er jo det, jeg har en idé om, at der sagtens kan – uden at jeg kan sige det med sikkerhed. Jeg håber, jeg i kampen mandag aften får den ro, at jeg kan se: Det her, det spiller! Jeg skal ikke vaere bange for at skifte ud, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Mulles eksamen

Mulle er altså til eksamen! Hun spillede ti minutter under EM for et år siden, blev hevet op af kummefryse­ren efter ni måneder vaek fra holdet, men blev hverken brugt mod Slovenien i september eller Sverige lørdag eftermidda­g. Hun har blot spillet et kvarter i Island, hvor hun blev sendt ind, da Danmark førte med 12.

– VM indbyder til at spille bredere, end jeg gjorde under EM. Når du har fem kampe på syv dage, kan du ikke tillade dig at spille så smalt, siger Klavs Bruun, der trods udfald af Line Haugsted og Trine Østergaard vil se samtlige spillere over de to svensker-kampe.

– Vi spiller for at vinde, men der er ting, der SKAL fungere undervejs, før vi spiller rent efter det. Og der er spillere, der SKAL ind og prøves af. Kristina Jørgensen skal for eksempel have tid i angrebet.

– Er Mulle reserve for de to andre, eller er hun også en dynamitsta­ng, du kan kyle ind?

– Det er hun også, og sådan var det også under EM. Hvis jeg føler, jeg får brug for den der ekstra power, energi og det tempo, hun kan saette, skal vi bruge det. Men under EM satte jeg kontinuite­t og disciplin i vores angrebsspi­l allerhøjes­t, og det leverede Stine Jørgensen og Lotte Grigel. Grigel har i et eller andet omfang samme rolle som Kristina, fordi Stine er så klart førstevalg, siger Klavs Bruun.

Skal bare gå lige på

– Kristina har mere skud end Lotte, så hun har egentlig carte blanche til at gå på mål. Hun skyder hårdt, hun skal bare gå lige på, og det er det, jeg nogle gange savner. Jeg har snakket meget med hende om det, og hun ved det jo godt. Hendes situation er jo sjovt nok, som min egen var op mod OL i 2008, og Ulrik Wilbek råbte og skreg ad mig, at jeg skulle skyde, siger Klavs Bruun.

– Tidligere skød hun rigtigt meget, og det vil jeg have tilbage. Det bokser vi med, og hun gør alt, hvad hun kan for at efterleve det. Hvis hun dog bare engang imellem kunne skifte ned i fjerde gear i stedet for at køre i sjette hele tiden …

– AC-leddet (leddet mellem kravebenet og den øvre del af skulderbla­det, red.) har fået et ordentligt tryk, men det ser helt fint ud, jeg får en masse behandling, og det virker allerede rigtigt godt, siger Trine Østergaard efter ankomsten til Trollhätta­n. Her møder Danmark igen i aften svenskerne.

Uden Line Haugsted

Det bliver også uden Line Haugsted, der både fik en mavepuster og en på tuden lørdag, men det er en irritation i en slimsaek i storetåen, der Trods den medfart i lørdagens kamp mod svenskerne, er der ingen tvivl om, at Trine Østergaard bliver klar til VM.

holder Viborg-skytten ude.

– Hun har fået en blokade i tåen og kan traene med, når vi kommer til Tyskland. Det er også fint, vi får prøvet an-

dre spillere af, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Trine Østergaard er utroligt sjaeldent skadet, men ironisk nok rendte hun sidste Landstraen­er Klavs Bruun Jørgensen lover, at Kristina ’Mulle’ Kristianse­n kommer i kamp mod svenskerne i aften.

VM indbyder til at spille bredere, end jeg gjorde under EM

sommer ind i praecis den samme skade.

– Dengang var det bare i højre skulder – og meget vaerre, siger hun.

 ??  ?? Spilletid
Spilletid
 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ??
FOTO: RENÉ SCHÜTZE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark