Ekstra Bladet

EN CADEAU TIL VORES SPILLESTIL

JUBEL OVER STORSEJR: FCN-traener Kasper Hjulmand var ikke overrasken­de godt tilfreds med spillerne efter 6-0-ydmygelsen af AC Horsens

- ANDERS FUNDER af@eb.dk

Diametrale modsaetnin­ger. Sådan lød FC Nordsjaell­and traener Kasper Hjulmands vurdering inden opgøret mod AC Horsens. Men gaesternes tårnhøje og fysisk benhårde kaemper fik ikke et ben til jorden i kampen i Farum.

Hjemmehold­ets dødbringen­de og lynhurtige fronttrio var ganske enkelt alt for stor en mundfuld for ’den gule fare’, der måtte kapitulere allerede i første halvleg. 4-0 stod det ved pausen.

Da dommeren fløjtede opgøret af, og målfesten var forbi stod det 6-0. Rene tennis-cifre. Derfor var det da

også en veltilfred­s og ovenud stolt Hjulmand, der roste sine spillere efter afklapsnin­gen af Horsens-mandskabet:

– Det var en staerk praestatio­n. Vi fik det virkelig til at se let ud i dag. Der var bare meget stor forskel på de to hold.

Det er ikke altid lige nemt mod Horsens, det kan mange skrive under på. Men det var en cadeau til vores spil. Til vores tempo. Men også til det defensive arbejde, hvor vi tidligere har haft store problemer.

– Vi spillede en type fodbold, som jeg holder af, og som klubben gerne vil spille. Det var nogle unge knaegte, der fik lov til at give den gas. Og når hele holdet er med i sådan en storsejr, er det en sand fornøjelse at se på.

En rigtig gadespille­r

Det var en staerk praestatio­n. Vi fik det virkelig til at se let ud i dag

Isaer FCN’s 18-årige venstrewin­g Jonathan Oluwadara Amon, der gang på gang drev gaek med sin direkte modstander i det tunge Horsens-forsvar og tilmed krydrede indsatsen med scoringen til 5-0, fik et par rosende ord med på vejen af sin traener:

– Jeg elsker den type spiller. Der er ganske få spillere tilbage af den slags, jeg kalder for ’gadespille­re’. Han har ikke haft nogen lang fodboldopd­ragelse på et akademi. Vi fandt ham ved et tilfaelde på en efterskole, hvor han var på besøg.

– Du kan tydeligt se den her intuitive spiller, som kan saette en mand. Han er ekstremt hurtig og driblestae­rk. Han har noget dejligt ubekymret og forfrisken­de over sit spil. Han kan bryde spillet og saette en mand, ligesom Emre Mor gjorde det, lød det fra Kasper Hjulmand.

Slog klubrekord

Emiliano Marcondes endte også med at komme i fokus med sine to kasser i storsejren. Den målfarlige angriber slog nemlig Martin Bernburgs gamle rekord for flest Superliga-mål. En rekord og et sidste aftryk, som den kommende Brentford-spiller glaedede sig over:

– Det er utrolig fedt! Det var en rekord, jeg allerede havde kigget på som U17spiller. Kun 32 mål – lød jo ikke af så meget. Så den kunne jeg da sagtens slå, taenkte jeg. Som Superliga-spiller har jeg ikke spekuleret så meget over det før nu. Så det er virkelig fedt at slå den, lød det fra Marcondes, der tilmed vippede Pål Alexander Kirkevold af ligaens topscorer-trone.

Det var nogle unge knaegte, der fik lov til at give den gas

Med sejren over AC Horsens holder FC Nordsjaell­and sig stadig til i topstriden i Superligae­n med en tredjeplad­s og 33 point.

 ?? FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING ?? FCN-traeneren lagde ikke skjul på sin begejstrin­g over Emiliano Marcondes andel af nedsabling­en af Horsens. storspil Emiliano Marcondes scorede de to første mål for nordsjaell­aenderne.
FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING FCN-traeneren lagde ikke skjul på sin begejstrin­g over Emiliano Marcondes andel af nedsabling­en af Horsens. storspil Emiliano Marcondes scorede de to første mål for nordsjaell­aenderne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark