Ekstra Bladet

Bendtner slutter som norsk topscorer

-

Saesonen sluttede mentalt for Rosenborg, da Trondheim-klubben torsdag tabte til Real Sociedad.

Dermed kunne Nicklas Bendtner, Mike Jensen, Jacob Rasmussen og de øvrige Rosenborg-spillere selv ikke med en sejr over Vardar Skopje avancere i Europa League, og da mesterskab­et allerede var sikret, blev gårsdagens aften-kamp ude mod Odd en, der bare skulle overstås.

For Nicklas Bendtner var der dog noget på spil. Danskeren var inden sidste spillerund­e komfortabe­lt nummer et på topscorerl­isten i Eliteserie­n med 19 mål – to foran Stabaeks Ohi Omoijuanfo. En titel, han inden saesonstar­t havde udset sig som et mål for saesonen. Og den fik han, men uden at gøre vaesen af sig i sidste kamp.

Spil til et mål

Den danske landsholds­angriber kom ikke en millimeter taettere på mål nummer 20. Efter to minutter havde han en enkelt afslutning, der dog sejlede langt forbi mål, og med undtagelse af et par naerkampe og en flot brysttaemn­ing var det faktisk det eneste, man så til ham i den kamp.

Odd lignede ikke et hold, der havde det afgørende traek i aermet, men det billede aendrede sig radikalt efter pausen.

Her var der tale om spil til et mål – Rosenborg-keeper André Hansens.

Rosenborg-spillerne stemplede helt ud, og det var kun retfaerdig­t, at Odd syv minutter efter pausen kunne score kampens enlige mål.

I Stabaeks kamp mod Viking kom Omoijuanfo ikke på scoringsli­sten al den stund, at Viking vandt 2-0. Og dermed var Bendtner den eneste, der kunne juble blandt Rosenborg-spillerne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark