Ekstra Bladet

Fraskilt feminist – kommende kongelig

-

I 36-årige Meghan Markle har prins Harry fundet en kommende kone, der er alt andet end oplagt ’prinsessem­ateriale’. Men som måske netop er det alligevel.

Først og fremmest har hun vaeret gift før. Og fraskilte er ikke noget, man er begejstred­e for i det engelske kongehus. I 1936 blev den amerikansk­e Wallis Simpsons to tidligere aegteskabe­r skyld i, at den davaerende kong Edward abdicerede. Det lader dog ikke til at blive et problem for Harry, der er nummer fem i den engelske arvefølge. Hans far, prins Charles, er selv gift med den fraskilte Camilla Parker Bowles.

Gik mod strømmen

Som 11-årig gik Markle første gang mod strømmen, da er også erklaeret feminist, hvilket ikke nødvendigv­is matcher et kongehus’ gammeldags traditione­r, og så har hun en lang karriere som skuespille­r bag sig – med alt hvad der dertil hører af diverse fraekke fotos og obskure optraedene­r, før hun slog igennem.

Ingen af de to ting har dog vist sig at vaere et problem. Tvaertimod har Meghan Markles årelange velgørenhe­dsarbejde – hun arbejder blandt andet som FN-ambassadør for at styrke kvinders rettighede­r – givet hende en forsmag som livet som kongelig.

Endelig kommer hun fra en såkaldt ’blandet baggrund’. Hendes mor er sort, og hendes far er hvid. Det burde ikke vaekke opsigt i 2017, men gør det åbenbart alligevel. Det fik sidste november hendes davaerende kaereste – nu forlovede – til at se stort på alle konvention­er og offentligg­øre en rasende meddelelse, hvori han beskyldte pressen for at udsaette Meghan for ’chikane, sexisme og racisme’.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Markle vil sandsynlig­vis ikke få problemer med at klaede sig som en kongelig.
FOTO: ALL OVER PRESS Markle vil sandsynlig­vis ikke få problemer med at klaede sig som en kongelig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark