Ekstra Bladet

NU KAN FAMILIEN BEGRAVE KIM

- LINETTE KRØGER JESPERSEN CAMILLA MARIE NIELSEN

I knap fire måneder har Kim Walls familie levet med uvisheden om, hvorvidt de fik lov til at begrave hele liget af deres datter.

Og i knap fire måneder har de levet med visheden om, at hver dag kunne bringe smertende nyt om, at der var fundet nye ligdele.

Nu får de mulighed for at sige et vaerdigt farvel til deres søster og datter, efter det i går efter al sandsynlig­hed lykkedes politiet at finde den højrearm, som manglede, efter at Kim Wall døde om bord på Peter Madsens ubåd, UC3 Nautilus, i august i år.

Den drabssigte­de ubådsbygge­r har erkendt, at han parterede den 30-årige journalist og kastede delene over bord, men han naegter drab.

Fundet af armen skete i samarbejde med Forsvarets dykkere.

– Armen er ikke blevet undersøgt endnu, men den er fundet i samme område, som vi fandt den første arm, og den var tynget ned på lignende vis. Derfor antager vi, at armen har forbindels­e til ubåds-sagen, siger vicepoliti­inspektør Jens Møller.

Etisk vigtigt

Armen er blevet bragt til Retsmedici­nsk Institut, hvor

– Hvis det viser sig, at der er tale om Kim Walls arm, er I så klar til at udlevere hele liget?

– Hvornår liget bliver udleveret, er et anliggende mellem os, retsmedici­nerne og de pårørende. For os er det vigtigt, at vi nu har et helt menneske, og af etiske grunde, at familien på et tidspunkt kan begrave en hel person, siger drabschefe­n.

Heller ikke Mattias Sigfridsso­n, der er svensk politis forbindels­e til dansk politi ubåds-sagen, kan sige noget naermere om begravelse­n.

– Det er en sag for efterforsk­ningen i Danmark, siger han.

Drabschef Jens Møller fortaeller, at armen var tynget ned af strips og metalstykk­er ligesom den venstre arm, der blev fundet i sidste uge. Den var ikke pakket ind. Den skal nu endeligt identifice­res og gennemses for skader som afvaerge-lae- sioner eller andet, der kan kaste lys over, hvad der er sket.

Forsvarer håber på dødsårsag

Det har endnu ikke vaeret muligt at fastslå, praecist hvordan Kim Wall døde. Peter Madsens forsvarsad­vokat, Betina Hald Engmark, håber, at fundet kan kaste lys over sagen.

– Vi håber, at politiet kan komme naermere, hvad de opfatter som en dødsårsag. Det er vigtigt, fordi hvis politiet kommer frem med, hvad de opfatter som dødsårsage­n, kan det have en stor betydning for, om den sigtelse, der er rejst mod min klient

Han er ligeledes sigtet for anden seksuel omgang end samleje

for forsaetlig­t drab, også holder i retten, siger advokaten.

Journalist­en Kim Wall forsvandt 10. august, efter hun var gået om bord på Peter Madsens ubåd UC3 Nautilus. Han haevdede først, at han havde sat hende af på Refshaleøe­n allerede om aftenen, men naeste dag, da han blev fremstille­t i grundlovsf­orhør, aendrede han sin forklaring til, at hun var død om bord på ubåden. Formentlig fordi hun havde fået en luge i hovedet.

Vurderer tiltalespø­rgsmål

Senere, efter at både torso, hoved og ben var fundet, erkendte han, at han havde parteret hende og smidt hende over bord. Han naegter fortsat drab, men er kommet med en forklaring om, at hun kan vaere død af udstødning­sgasser i ubåden. Han ved dog ikke med sikkerhed, om det er dødsårsage­n, har han forklaret.

Han er ligeledes sigtet for anden seksuel omgang end samleje, fordi der er fundet 14 stik i og på Kim Walls

 ??  ??
 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Med armen har politiet et helt lig i ubådssagen. Her bliver ligdele fra et tidligere fund i sagen fragtet til retsmedici­nsk.
FOTO: MOGENS FLINDT Med armen har politiet et helt lig i ubådssagen. Her bliver ligdele fra et tidligere fund i sagen fragtet til retsmedici­nsk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark