Ekstra Bladet

Det betyder fundet

-

Fundet af den sidste ligdel er af afgørende betydning for politiets efterforsk­ning i drabssagen.

Det siger tidligere chef for kriminalte­knisk afdeling Frank Jensen til Ekstra Bladet.

– Det kan vaere med til at klarlaegge forløbet op til Kim Walls død, siger Frank Jensen.

– Rent kriminalte­knisk og retsmedici­nsk kan man konstatere, om der er noget, der tyder på, at hun har vaerget for sig.

Altså om der er tale om afvaergela­esioner på haender og arme, siger Frank Jensen, der dog påpeger, at det hele afhaenger af ligdelenes tilstand efter naesten fire måneder i saltvand.

Under neglene

– Det er jo ikke blevet offentligg­jort, om der er fundet negleridse­r på Peter Madsen, men man vil helt naturligt også kigge efter, om der kan vaere noget under Kim Walls negle, der kan vise, om hun har vaeret i håndgemaen­g, siger Frank Jensen.

Den tidligere efterforsk­er påpeger også, at det komplette lig kan vaere med til at fortaelle om alt det, der IKKE skete om bord på ubåden.

– For eksempel har man jo allerede kunnet udelukke forklaring­en med lugen, og med det komplette lig kan man også eliminere andre eventuelle bortklarin­ger, siger Frank Jensen med henvisning til Peter Madsens første forklaring om, at Kim Wall døde som følge af et uheld i ubåden, hvor hun fik en tung luge i hovedet.

Imponeret

Ud over liget har politiet fundet Kim Walls tøj, en kniv og den sav, som de mener, at liget blev parteret med. Den tidligere efterforsk­er er staerkt imponeret over efterforsk­ningsarbej­det i sagen.

– Jeg har sjaeldent hørt om så gennemført en dygtig efterforsk­ning. De har brugt alle de muligheder, der teoretisk har vaeret til stede, for at finde ligdele i vand, siger Frank Jensen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark