Ekstra Bladet

’Jeg skylder dig ikke engang at pisse på dig’

- Det er bare nogle #meetoo-kampagnen Saet Han udviser i Ud over en Her gik jeg og

Rasmus Nøhr har nu fået Nikita Klaestrups opmaerksom­hed.

Smaek i numsen. Nøgenbadni­ng eller fyring. En mikrofon stukket op under kjolen til en julefrokos­t, hvorefter der blev råbt:

'Hør! Fissen taler.’

af de ting, som unge kvinder, der arbejdede på Zentropa, måtte finde sig i.

Ja, det lyder graenseove­rskridende, ydmygende og virkelig ubehagelig­t. Men det er intet i forhold til, hvad sangeren Rasmus Nøhr oplevede i gymnasiet!

på hold! For i gymnasiet følte Rasmus Nøhr sig en smule overset af en smuk og populaer pige, der nu arbejder som journalist på Politiken, beretter han på Facebook. Ja, denne her smukke pige skyldte nemlig Rasmus Nøhr al opmaerksom­hed i hele verden, for se bare, hvor smuk og populaer hun var.

Men hvad er det, Rasmus Nørh har gang i med at føle sig overset?

virkelighe­den lidt samme mentalitet, som gør, at fremmede maend kalder mig 'luder', hvis jeg ikke lige svarer på deres Facebook-beskeder. Eller at en af mine veninder blev voldtaget af en

mand, som havde vaeret sød ved hende efter en bytur. Eller at kvinder får ødelagt liv og psyke af stalking:

Det er nemlig selve idéen om, at kvinder altid skylder maend et eller andet.

klynkende beretning om, hvor hårdt det var at gå i gymnasiet med kvinder, som ikke mente, at de skyldte ham deres venskab, kommer Rasmus Nøhr også med denne her meget vigtige besked til alle os kvinder:

Når vi bliver seksuelt forulempet, skal vi da bare se det som en gylden mulighed og en kaempe cadeau. Taenk at vaere så privilegie­ret, at maend vil gøre ting ved os, ligegyldig­t om vi kan lide det eller ej. Ja, men det er da også svaert ikke at blive smigret, når ens chef så gerne vil nøgenbade med en, at man simpelt hen bliver fyret, hvis man ikke siger ja.

Fremmede maend kalder mig 'luder', hvis jeg ikke lige svarer på deres Facebookbe­skeder

troede, at vi kvinder oplevede overgreb, når vi faktisk bare ikke kan finde ud af at tage et kompliment.

Tak, Rasmus Nøhr! Du har nu fået denne her piges opmaerksom­hed. Men aerlig talt, så skylder jeg dig ikke engang at pisse på dig, hvis der gik ild i dig. Men tag det som et kompliment, ik?

 ?? FOTO: HENNING HJORTH ??
FOTO: HENNING HJORTH

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark