Ekstra Bladet

Anholdt efter to måneder

-

Fyns Politi har onsdag anholdt en 35-årig mand, der har vaeret efterlyst i forbindels­e med en voldtaegt i Glamsbjerg på Fyn i oktober.

Anholdelse­n sker, dagen efter at manden blev efterlyst med billede.

Manden, der blev anholdt i lokalområd­et i Glamsbjerg, er nu blevet sigtet for voldtaegte­n af den 33-årige kvinde.

Den 35-årige mand, der ikke taler dansk, har endnu ikke taget stilling til sigtelsen, oplyser politiet. Han skal nu afhøres med tolk. Den norske instruktør Joachim Trier har med film som 'Reprise' (2006) og 'Oslo, 31. august' (2011) gjort sig bemaerket som en af Skandinavi­ens absolut mest interessan­te og personlige instruktør­er med en helt saerlig melankolsk intimitet og en kaerlighed for dannelsesh­istorier.

Det amerikansk­e eventyr 'Louder Than Bombs' holdt måske ikke helt niveau, men var bestemt en tur i biffen vaerd. Nu er Trier så tilbage i Norge, men bevaeger sig ud på gyngende grund, da han med 'Thelma' noget overrasken­de har kastet sig over gyser-genren.

På jagt

Der er skam tråde tilbage til Triers tidligere film, da vi igen befinder os i overgangen fra ungdommen til voksenland­et og 'Thelma' er gennemsyre­t af den saerlige trierske sensibilit­et. Han kan virkelig noget med personbesk­rivelser. Man kunne vel naermest kalde 'Thelma' for en slags Ingmar Bergman møder Brian De Palma.

Allerede fra epilogen, hvor en far er på jagt med sin datter langt ude i de norske skove, men på et tidspunkt (uden hun opdager det) retter riflen mod hendes hoved, aner vi, at der er noget helt galt her. Men hovedhandl­ingen udspiller sig i nutidens Oslo, hvor Thelma (Eilie Harboe) meget mod sine staerkt kristne foraeldres vilje har ladet sig indskrive på universite­tet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark