Ekstra Bladet

Fra hjemløs til millionaer

-

Sangen kom til at betyde alt for Jacob Haugaard, der forinden havde levet et hårdt liv.

– Det, at Kim Larsen indspilled­e den sang, betød, at det var lykkedes for mig. I to år var det et af de største hits i Danmark og at gå der og taenke ’den der, den har jeg lavet’, det var helt vildt! Jeg hed ikke ligefrem selvtillid til mellemnavn dengang, så det betød rigtig meget, siger han. hjemløs i mange år og sovet på folks sofaer i mange år. Det betød også, at jeg smuttede fra min gaeld, så jeg skyldte rigtig mange penge vaek, fortaeller han.

Arbejdsfri­e indtaegter

– Jeg var lige flyttet ind i et hus med min kone, da jeg modtog en regning fra Hypotekban­ken på 116.000 kroner, og det var i 1983, det kunne jeg slet ikke betale! Men dagen efter kom der fandeme en check i postkassen på 110.000 kroner fra Koda, så jeg er bare helt vild med min kone og Kim Larsen, forklarer Jacob Haugaard.

Og selv om sangen har flere år på bagen, modtager Jacob Haugaard stadig penge for sit hit.

– Jeg får stadig penge for den. Mange baekke små gør jo en stor å, men det er lidt op og ned i forhold til, hvor meget den bliver spillet. Jeg er jo formand for Bevidst Arbejdssky Elementer, så jeg er vild med arbejdsfri­e indtaegter, siger han med et grin.

Jeg var lige flyttet ind i et hus med min kone, da jeg modtog en regning fra Hypotekban­ken på 116.000 kroner

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark