Ekstra Bladet

Det syge sygehus

- Anette Lilja Spicavej 11 Hornbaek

Min mor skal ikke ende i statistikk­en – den kedelige statistik over patienter, som dør på venteliste. Hvornår er nok nok? Regionsråd­sformand Sophie Haestorp Andersen (S) må snart forstå, at det er rigtige mennesker og dyrebare liv, hun ’leger’ med.

Min mor har siden starten af september ventet på en hjerteklap og bypassoper­ation på Rigshospit­alet med alt, hvad det indebaerer af angst, utryghed, nedtrykthe­d og omvaeltnin­ger i både hendes og vores (pårørendes) liv. Mor er på venteliste. Hun er ikke siden start-september tilset af nogen hjertelaeg­e og har nu fået udsat den planlagte operation i foreløbigt yderligere fem uger. I mellemtide­n er hendes tilstand blevet markant vaerre, og hun udviser nu akutte symptomer i form af markant vaeskeopho­bning, kraftigt tiltagende smerter og trykken for brystet. Hun bliver stadig ikke tilset af en hjertelaeg­e, og et desperat forsøg på at få hende tilset resultered­e i et besøg i akutmodtag­elsen på Bispebjerg, hvor hun i modtagelse­n fik beskeden: ’De (hjerteambu­latoriet) skal ikke bestemme, hvad vi skal gøre, og vores laege skal nok vurdere, om du skal tilses af en hjertelaeg­e. Citat slut. Herefter gik man i gang med en ordinaer udredning … mor har ikke behov for udredning. Hvis man laeste journalen, står der klart og tydeligt, at hun har dårligt hjerte og skal have en ny hjerteklap samt en bypass-operation. Enden blev, at vi måtte tage hjem og vente på, at hendes egen laege åbnede for konsultati­onen, hvor man udstedte vanddriven­de medicin og sendte min mor hjem.

Uret tikker, og tiden rinder ud for min mor – alt imens Sofie Haestorp Andersen får implemente­ret sin platform. Og på mindre end et år er 17 personer døde, mens de stod på venteliste­n. Kan det virkelig vaere rigtigt, at vi bare skal vente på, at også vores mor dør, inden hun får den livsnødven­dige operation, som kan give hende mange gode år endnu.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark