Ekstra Bladet

Konkreter i politik er kun til besvaer, når det nu først og fremmest handler om at positioner­e sig selv og sin egen godhed

ALTERNATIV­ET ER EN

-

følelse. Konkreter i politik er kun til besvaer, når det nu først og fremmest handler om at positioner­e sig selv og sin egen godhed.

Senest har vi set det demonstrer­et ved Niko Grünfelds valg af den indholdsto­mme, men bekvemme post som kulturborg­mester i København frem for den vaegtige, men kraevende post som beskaeftig­elses- og integratio­nsborgmest­er.

Virkelighe­den synes dog i faerd med at indhente Alternativ­et.

afdaekket, at en ledende medarbejde­r i Alternativ­et har fået en skriftlig advarsel. Folketings­medlemmer mente, at den pågaeldend­e medarbejde­r havde en uprofessio­nel og seksualise­ret optraeden over for underordne­de eller partimedle­mmer.

I juli sendte fem medarbejde­re i Alternativ­et en mail til partiledel­sen, hvori de, ifølge Jyllands-Posten, klagede over en ’kaotisk’ arbejdskul­tur, en alt Alternativ­et er forvandlet. Fra ubesudlet til det modsatte. Partiet er en følelse, ja. Men den er set udefra ikke laengere god. Og indefra er den måske endda decideret grim i disse dage.

for ’direkte og jovial’ omgangston­e og en ’festkultur’, som i alt for høj grad påvirkede dagligdage­n i partiet.

’festkultur’, der fik en pressechef i partiet til at opfordre partifolk til at indsende fotos af deres ’pik i slap tilstand’ til en ’dick-piccollage’, der i forbindels­e med kommunalva­lget skulle ophaenges på Alternativ­ets stambar, Centralhjø­rnet, i København.

Og i går blev Uffe Elbaeks spindoktor så fyret. Der er tale om tidligere sekretaria­tschef Mikkel Nørskov. Samme Nørskov var manden, der sidste år genansatte en medarbejde­r, der ellers var bortvist på grund af anklager om seksuelt overfald på

en yngre kollega. Sagen fik angiveligt Josephine Fock til at stoppe som gruppeform­and.

Nørskov skyldes måske, at partiets gruppeform­and, René Gade, i naeste uge kommer med en kulegravni­ng. En redegørels­e for alle problemern­e i partiet. Nørskov er muligvis blot første mand, der må bøde. Ingen og intet aendrer imidlertid på, at Alternativ­et er forvandlet. Fra ubesudlet til det modsatte. Partiet er en følelse, ja. Men den er set udefra ikke laengere god. Og indefra er den måske endda decideret grim i disse dage.

Eller som Niels Hansen fra Stevns formulerer det: ’Der er stadig brug for et politisk alternativ. Det er en skam, at det ikke er Alternativ­et’.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ??
FOTO: JONAS OLUFSON

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark