Ekstra Bladet

Men jeg snyder ikke

Den tidligere verdensmes­ter i boksning Tyson Fury vil renses for dopingankl­ager

- HANS-HENRIK HYBHOLT HARE haren@eb.dk

Meget skidt kan siges om Tyson Fury, og meget skidt SKAL siges om den britiske bokser.

Han har erkendt, at han ikke kan fordrage homoseksue­lle. Kvinder er mindre vaerd end maend og så videre og så videre.

Alt det står han såmaend ved.

Men er der en ting, man ikke skal kalde Fury, så er det dopingsynd­er.

Derfor slås han for at blive renset for mistanke, efter han blev testet positiv i 2016, Tyson Fury råber ad British Boxing Board of Control’s Robert Smith, efter at hans faetter Hughie Fury har tabt på point til Joseph Parker. hvilket førte til, at det engelske bokseforbu­nd tog licensen fra ham.

Det er det vaerste

Nu ventes det nationale antidoping-agentur at komme med en dom, inden 2017 bliver til 2018.

Og Fury håber af hele sit hjerte, at det er en dom, der falder ud til hans fordel.

– Af alle de ting, jeg er blevet kaldt – skinhellig, hyklerisk, sexist, homofob – det har jeg måske vaeret, men de skal ikke kalde mig en dopingsnyd­er, siger han til IFL TV.

– Det er det vaerste, en sportsmand kan vaere. Jeg vil ikke tvinges til at indrømme noget, jeg ikke har gjort, siger den 29-årige tidligere verdensmes­ter.

Hans seneste kamp var i november 2015, hvor han besejrede Wladimir Klitschko og dermed blev verdensmes­ter i svaervaegt i WBA, IBF, WBO og IBO.

Hårde år

Blot ti dage senere blev han frataget IBF-baeltet, da en klausul om rematch mod Klitschko kollidered­e med IBF's regler om, at mesteren skal møde den officielle udfordrer. I dette tilfaelde Vyacheslav Glazkov.

Og det har vaeret et par hårde år, erkender Fury nu.

– Denne gang vil jeg vaere mig selv. Jeg vil ikke spille skuespil mere. Jeg vil have, at offentligh­eden ser mig, folkets mester. Den glade Tyson Fury. Ikke en selvsikker, brovtende karakter, der bare skal saelge billetter.

– Jeg føler, jeg har en historie at fortaelle. En voldsom en. Jeg kan hjaelpe og inspirere andre ud fra de ting, jeg har vaeret igennem.

– Fra et sobert liv til stoffer og alkohol og tilbage igen til VM-titlerne. Jeg håber, at arven og den historie, jeg kommer med, vil hjaelpe andre i fremtiden, siger han.

Uden licens

Planen om en anden kamp mod Klitschko blev aldrig til noget i 2016, selv om parterne forhandled­e en kamp i hus. Den skulle have fundet sted i juli 2016, men en skade til Fury og efterfølge­nde 'mentale problemer' hos samme Fury samt den efterfølge­nde dopingsag betød, at kampen blev skrinlagt.

12. oktober sidste år valgte han at frasige sig sine tilbagevae­rende VM-baelter. Dagen efter fratog bokseforbu­ndet ham licensen. Siden har han proklamere­t et comeback, men han er fortsat uden licens til at bokse.

Jeg vil ikke tvinges til at indrømme noget, jeg ikke har gjort

 ?? FOTO: AP ?? Højtråbend­e
FOTO: AP Højtråbend­e

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark