Ekstra Bladet

JULEHJAELP DE ER KLAR TIL AT SCORE

. Erhvervspa­neler i øst og vest dyster i en haesblaese­nde time om at samle flest penge ind til de mange danskere, der søger om julehjaelp hos Dansk Folkehjael­p

- TORBEN RASK ARKIVFOTO: LINDA JOHANSEN

Talegavern­e er pudset af, når de to topmotiver­ede erhvervspa­neler i Øst- og Vestdanmar­k i dag klokken 13 tager fat på 60 minutters indaedt konkurrenc­e om at samle flest penge ind til Dansk Folkehjael­p og Ekstra Bladets årlige julehjaelp­s-indsamling til enlige forsørgere på overførsel­sindkomst med hjemmeboen­de børn.

Mens Østdanmark­s erhvervspa­nel på Ekstra Bladets redaktion i København for sjette år i traek har direktør Peder Stedal fra Elgiganten som holdkaptaj­n, så er der sket en vaesentlig aendring på den post på Vestdanmar­ks hold.

Her debuterer underdirek­tør fra Rema 1000 Anders René Jensen som kaptajn og indpisker for et hold, som laenge så ud til for første gang i indsamling­ens nu tiårige historie at vinde paneldyste­n i fjor.

– Vi er godt forberedte og vil kaempe med alt, hvad vi har for at slå Østholdet, lyder det optimistis­k fra Anders René Jensen.

Fra fem til otte millioner

Han er ligesom sin kaptajnkol­lega glad for konkurrenc­e-elementet i den haesblaese­nde time, hvor panelerne tilsammen har en tung arv at løfte, hvis de skal overgå indsamling­sresultate­t fra i fjor. Her satte panelerne rekord med lidt over otte millioner kroner på bundlinjen – et hop fra den hidtidige rekord fra året før på fem millioner kroner.

Hvis de to erhvervspa­neler ’bare’ lykkes med at nå samme resultat som sidste år, skal de indsamle, hvad der svarer til cirka 140.000 kroner i minuttet.

– Selv om vi kan lide konkurrenc­en, er langt den største glaede ved at deltage, at vi får mulighed for at hjaelpe en masse mennesker, som virkelig har brug for det. Det i sig selv er en stor motivation, og jeg fyldes med stolthed og en varm tilfredshe­dsfølelse ved at vaere med til at gøre en vaesentlig forskel for de mange mennesker, som vi forhåbentl­ig kan gøre lidt gladere i julen, siger Anders René Jensen.

Ligesom Østholdet har Vestholdet gjort et stort stykke hjemmearbe­jde på forhånd med at sikre sig forhåndsti­lsagn om donationer fra samarbejds­partnere. Men det aendrer ikke ved, at indsatsen fredag fra klokken 13 til 14 får stor betydning for slutresult­atet.

De to kaptajner har ud over en lang raekke andre erhvervsfo­lk også flere håndboldsp­illere fra KIF Kolding København med på holdene i både øst og vest. Blandt dem kan naevnes landsholds­fløjen Magnus Landin og den nu tidligere playmaker og venstrebac­k for landsholde­t Bo Spellerber­g.

Vigtigste dag

Ifølge generalsek­retaer i Dansk Folkehjael­p Klaus Nørlem er det ikke tilfaeldig­t, at der er elite-idraetsfol­k som de naevnte håndboldsp­illere med i panelerne til at samle ind.

– Idraetsfol­kene kommer med en staerk konkurrenc­eånd, som er med til at skabe god energi og dynamik omkring bordene i øst og vest, siger Klaus Nørlem, der selv deltager i panelet på Ekstra Bladets redaktion i København, mens Ekstra Bladets ansvarshav­ende chefredakt­ør, Poul Madsen, i år har skiftet side og indgår i vestholdet­s panel, som skal sidde på Rema 1000’s hovedkonto­r i Horsens.

Klaus Nørlem laegger ikke skjul på, at erhvervspa­nelernes indsats er hele julehjaelp­s-indsamling­ens vigtigste element.

– Disse mennesker løfter to tredjedele af det endelige

Vi er godt forberedte og vil kaempe med alt, hvad vi har

 ??  ?? I en god sags tjeneste De mange topmotiver­ede erhvervsfo­lk er klar til at give den en skalle og samle en masse penge ind til det gode formål. Her er vi hos Østholdet sidste år på Rådhusplad­sen.
I en god sags tjeneste De mange topmotiver­ede erhvervsfo­lk er klar til at give den en skalle og samle en masse penge ind til det gode formål. Her er vi hos Østholdet sidste år på Rådhusplad­sen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark