Ekstra Bladet

Det er pissetrael­s

Fiskeriord­fører Ib Poulsen tordner mod sin egen partifaell­e Pia Adelsteen, efter at hun sad for bordenden, da det blev besluttet, at et saerligt fiskeriudv­alg skulle lukkes

- ARKIVFOTO: JONAS OLUFSON JAMES KRISTOFFER MILES KATRINE M. RASMUSSEN jkm@eb.dk; kmr@eb.dk ARKIVFOTO: /RITZAU/JENS DRESLING

– Vi aftalte i tidernes morgen, at vi ville følge fiskeriomr­ådet nøje i forbindels­e med kvotekonge­rne, men så har Pia Adelsteen åbenbart lukket udvalget sammen med de andre blå partier, siger Ib Poulsen (DF). Der er udbrudt åben krig internt i Dansk Folkeparti.

Partiets profil på fiskeriomr­ådet, Ib Poulsen, retter et direkte angreb mod partifaell­en Pia Adelsteen, der er formand for Folketinge­ts Miljø- og Fødevareud­valg.

Pia Adelsteen sad onsdag for bordenden ved et udvalgsmød­e, hvor det blev besluttet at afskaffe fiskeriudv­alget under Miljø- og Fødevareud­valget, der havde til formål blandt andet at holde kvotekonge­rne i ørerne.

– Jeg synes, det er dybt forunderli­gt, at Pia Adelsten lukker udvalget. Det var der jo ingen, der var klar over, siger Ib Poulsen til Ekstra Bladet.

– Vi aftalte i tidernes morgen, at vi ville følge fiskeriomr­ådet nøje i forbindels­e med kvotekonge­rne, men så har Pia Adelsteen åbenbart lukket udvalget sammen med de andre blå partier, siger ordføreren, der ikke selv var til stede på mødet, hvor beslutning­en om at lukke udvalget blev truffet.

Forbløffet og forundret

Det var et flertal i Folketinge­t, der tidligere på året valgte at oprette det saerlige fiskeriudv­alg, der blandt andet skulle følge fiskerimin­isteren Karen Ellemanns (V) genopbygni­ng af fiskerifor­valtningen gennem månedlige samråd.

Ministerie­t har tidligere vaeret i kras kritik på grund af dets håndtering af kvotekonce­ntrationen i dansk fiskeri, og som resultat skiftede ministerie­t haender fra Esben Lunde Larsen til nu Ellemann.

Ministerie­ts historik gør, at lukningen af det saerlige udvalg skaber endnu større undren hos Ib Poulsen.

– Det er aergerligt og ukollegial­t at gøre den slags, siger Ib Poulsen.

Han rejser i øvrigt også en skarp kritik af, at mange af ordførerne på området ikke var til stede under mødet onsdag, hvor det saerlige udvalg blev besluttet lukket.

– Jeg er overrasket, forbløffet og forundret, siger han.

Han vil nu tage en snak med de andre fiskeriord­førere om, hvad de gør for at komme videre i arbejdet på området blandt andet med kvotekonge­rne.

– Nu bliver vi jo slået lidt tilbage, kan man sige. Det er pissetrael­s, siger Ib Poulsen.

Afviser kritikken

Pia Adelsteen kan slet ikke forstå kritikken fra Ib Poulsen og afviser, at det på nogen måder er ukollegial­t.

– Inden han gik til Ekstra Bladet, kunne han måske lige have sagt – hva’, Pia, hvad skete der i går?, siger hun til Ekstra Bladet.

– Jeg har bare siddet i en formandsst­ol og håndteret et møde i går, og så må Ib jo vaere der, siger Pia Adelsteen.

Hun mener ikke, at der laengere er brug for ’underudval­get’, efter at alle partierne har indgået den nye fiskeriaft­ale.

– Vi har hele tiden underudval­g, som bliver oprettet og nedlagt igen, det er helt normalt.

– For mig at se er der ikke noget unormalt i det her – det er bare, som det er, siger hun.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra ledelsen i Dansk Folkeparti, men det har ikke vaeret muligt.

Det er aergerligt og ukollegial­t at gøre den slags

– For mig at se er der ikke noget unormalt i det her, siger Pia Adelsteen (DF).

 ??  ?? Hvad skete der lige der?
Hvad skete der lige der?
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark