Ekstra Bladet

Ny praest tiltalt for overgreb på unge

- CAMILLA MARIE NIELSEN cama@eb.dk GULDBORG: ROSKILDE: HOBRO: HOLBAEK: RINGSTED: cama@eb.dk

Anklagemyn­digheden ved Midt- og Vestjyllan­ds Politi har rejst tiltale mod en 30årig mand, der har fungeret som ungdomspra­est i Silkeborg.

Det oplyser politikred­sen til Ekstra Bladet.

Manden, der er beskyttet af navneforbu­d, er tiltalt for flere seksuelle overgreb begået mod i alt otte unge mennesker fra frikirkens menighed.

Ifølge anklageskr­iftet er forholdene begået i perioden marts 2007 til november 2011. Ofrene var mellem 1416 år på tidspunkte­t for de første overgreb, som blandt andet taeller beføling, samleje og anden seksuel omgang.

Tiltalen laegger vaegt på, at manden har udnyttet sin stilling som ungdomspra­est, og at han har benyttet langvarig psykisk manipulati­on til at begå overgreb mod personer, som han var betroet til undervisni­ng eller opdragelse, og som han i kraft af sin alder og erfaring var overlegen i forhold til.

Vil udvise praest

Politiet oplyser, at anklagemyn­digheden nedlaegger påstand om faengselss­traf og anmoder endvidere om, at tiltalte frakendes retten til erhvervsma­essigt eller i forbindels­e med fritidsakt­iviteter at beskaeftig­e sig med børn og unge under 18 år på ubestemt tid.

Desuden tager anklagemyn­digheden forbehold for påstand om udvisning.

Midt- og Vestjyllan­ds Politi oplyser til Ekstra Bladet, Tiltalen mod ungdomspra­esten kommer kort efter, at en praest fra Tømmerup Kirke blev idømt ti års faengsel for en raekke overgreb.

at man på nuvaerende tidspunkt ikke ønsker at kommentere sagen yderligere.

Retssagen mod den 30-årige praest er endnu ikke endeligt berammet, men vil ifølge

politiet køre ved Retten i Viborg fra slutningen af januar 2018.

Tiltalen mod praesten fra Silkeborg kommer kort tid efter, at en anden praest fra

Vestsjaell­and fik ti års faengsel for en raekke overgreb begået mod børn og unge i Tømmerup Kirke Sogn.

En listig hønsetyv er tilsynelad­ende på spil i hønsehusen­e på Bornholm. Tyven slog til natten til mandag og stjal ni brune og sorte høns fra et hønsehus i Kløverløkk­en. Tyverisage­n er nu overdraget til politiet.

To uvedkommen­de maend luskede onsdag omkring ved en ejendom på Sundby Skovvej. Da politiet ankom til stedet, var de to maend i faerd med at skifte hjul på deres bil, men det viste sig, at der var brudt en haengelås til huset op. De to maend blev herefter anholdt klokken 16 og sigtet for indbrud i huset.

Politiet fik tip om to bulgarske maend, der befandt sig ulovligt i Danmark. De to anholdte forsøgte at snyde politiet ved at fremvise nogle identitets­dokumenter, der virkede uaegte. Ved en ransagning af opholdsste­det fandt politiet da også maendenes aegte identitets­dokumenter, og de to blev sigtet for både dokumentfa­lsk og overtraede­lse af indrejsefo­rbud.

En taxachauff­ør søgte hjaelp hos politiet, da han havde en staerkt beruset kunde. Kunden var så fuld, at han intet kunne – heller ikke betale for turen. Det blev derfor aftalt med chaufføren, at betalingen blev afklaret, når kunden var mindre påvirket af de mange promiller. Kunden fik lov til at sove rusen ud i arresten.

Sent onsdag aften ivaerksatt­e politiet en humanitaer eftersøgni­ng af en 17-årig kvinde, som i nedtrykt tilstand havde forladt den institutio­n, hvor hun opholder sig. Med flere patruljer ledte politiet efter kvinden, og DSB blev anmodet om at køre langsomt med togene i Jyderup-området. Heldigvis blev pigen fundet i god behold.

I nat fik politiet en henvendels­e om, at en aeldre kvinde i meget letpåklaed­t tilstand gik rundt i Sct. Knudsgade og virkede noget forvirret. Anmelderen kunne ikke få oplyst, hvor kvinden skulle hen eller hendes adresse, hvorfor politiet sammen med hjemmeplej­en fik hende samlet op. Der var tale om en 93-årig kvinde fra Ringsted, som trods den lette påklaednin­g i forhold til nattens temperatur havde det godt. Hun blev kørt hjem til sin bopael, hvor hjemmeplej­en tog sig af hende.

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ??
FOTO: STINE TIDSVILDE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark