Ekstra Bladet

DE UNGE VILDE

The Rolling Stones emmer af virilitet på gamle optagelser

- THOMAS TREO The Rolling Stones tom@eb.dk

Mick Jagger som sexsymbol for The Rolling Stones i Tivolis Koncertsal i København anno 1965. The Rolling Stones var et forrygende beatorkest­er, før legenderne blev verdens største rockband, og der senere groede mos på de berømte rullesten.

Det kan man forsikre sig om i selskab med ’On Air’, som samler lømlernes primale optraedene­r for BBC i karrierens spaede start fra 1963 til 65.

De sørgelige rester af det selvfede The Rolling Stones, der skrabede flere millioner sammen i Parken i oktober, har meget lidt til faelles med den sultne udgave af slaenget, man kan opleve te sig ustyrligt på de britiske radiobølge­r.

Ekstatiske hvin

Tilsat en herlig omgang flabet uskyld fraeser purunge Mick, Keith, Brian, Bill og Charlie kådt igennem et pragtfuldt repertoire bestående af enkelte egne sange som ’(I Can’t Get No) Satisfacti­on’ og ’The Last Time’ samt en stribe covers af klenodier fra blandt andre Bobby Womacks og isaer Chuck Berrys kyndige naever.

Kollektion­en indeholder 32 sange, hvoraf de otte aldrig tidligere har vaeret udsendt officielt, og lydkvalite­ten er overrasken­de habil, selv om højttalern­e uundgåelig­t fremstår lidt flossede af og til – i forhold til Parken er ’On Air’ dog ren hi-fi.

Det er naermest punk, når Jagger erklaerer sin kortvarige kaerlighed på Willie Dixons virile blues ’I Just Want to Make Love to You’, der får tøserne til at hvine ekstatisk i radiostudi­et, mens The Rolling Stones var det sidste nye skrig.

Tøjlesløs solo

Richards kunne ikke ramme en aeselrøv med en banjo i Parken, men han er traefsikke­r på en antik version af ’It’s All Over Now’, hvor guitariste­ns fuldkommen tøjlesløse solo er et radbraekke­nde elektrocho­k.

’Around and Around’ forklarer, hvorfor rock’n’roll blev kaldt pigtråd i genrens barndom, og man kunne så sandelig rive sig til blods på The Rolling Stones i årene laenge inden, de blev til rullestole­ne.

Et frisk pust fra en fjern fortid.

Richards kunne ikke ramme en aeselrøv med en banjo i Parken

 ?? FOTO: /RITZAU/ASGER SESSINGØ ?? Flabet
FOTO: /RITZAU/ASGER SESSINGØ Flabet

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark