Ekstra Bladet

Anker forvarings­dom

- KARSTEN GØTTLER kag@eb.dk

Den 51-årige bandeleder Danny Abdalla blev torsdag idømt forvaring – en af lovens strengeste straffe, fordi den i princippet er på ubestemt tid. Og når straffen er udstået, skal han udvises af landet, bestemte en enig domsmandsr­et ved Retten i Holstebro.

Det er tredje gang, at den libanesisk­fødte mand idømmes udvisning af Danmark. De to andre gange har udvisninge­n ikke kunnet effektuere­s, angivelig fordi Danny Abdalla er truet på livet, hvis han viser sig i sit hjemland Libanon.

Om Danny Abdalla denne gang vil kunne udvises, når straffen er udstået, er ifølge anklager Lise Hebsgaard op til Flygtninge­naevnet.

Falske anklager

Dommen lagde ingen saerlige betingelse­r omkring forvarings­straffen, hvilket betyder, at Danny Abdalla i princippet skal sidde inde på ubegraense­t tid.

– Jeg er saerdeles godt tilfreds med dommen. Forvaring var, hvad vi bad om, og det synes jeg er en fuldstaend­ig passende straf for så grov kriminalit­et, siger anklager Lise Hebsgaard.

Anklageren har isaer haeftet sig ved mentalunde­rsøgelsens ord om, at Danny Abdalla selv i selskab med sine naermeste er en farlig mand uden empati, men med en meget kort lunte.

– Han scorer højt på skalaen over karakteraf­vigende egenskaber, siger hun.

– Kommer der et tidspunkt, hvor laegerne vurderer, han ikke laengere er farlig, så skal man der vurdere, om han kan udsendes af landet, siger Lise Hebsgaard.

Retslaeger­ådet har på baggrund af en mentalunde­rsøgelse vurderet, at forvaring er påkraevet for at undgå, at Abdalla begår ny personfarl­ig kriminalit­et. En indstillin­g, som domsmandsr­etten i Holstebro valgte at følge.

Sagen slutter dog ikke her, for Danny Abdalla lod kort efter domsafsige­lsen forstå, at han øjeblikkel­igt anker til landsrette­n.

– Jeg anker. Du har dømt mig som uskyldig, råbte Danny Abdalla efter oplaesning­en op mod dommer Torben Riise.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark