Ekstra Bladet

AMALIE KAEMPER FOR SIN DATTER

I FRYGTER FOGED OG FAENGSEL: – Taenk, at man kan blive kriminel for at passe på sit eget barn, siger Amalie Szigethy, der i dag skal aflevere sin datter til samvaer med Mikkel Skelskov

- PERNILLE CHRISTENSE­N

– Jeg lever i et mareridt. Men om jeg så skal i faengsel, er jeg klar til at gøre det for at beskytte mit barn.

Tårerne triller ned ad kinderne på 26-årige Amalie Szigethy, da hun for første gang offentligt fortaeller om sin lille datters forhold til faderen.

Reality-stjernen har aldrig dannet par med datterens far, Mikkel Skelskov, og det var da også en ups’er, da Josephine på knap halvandet år blev lavet under festlige omstaendig­heder i Los Angeles.

Han vil have alenetid med sin datter, og det skal ikke vaere hjemme hos barnets mor

Lever i frygt

– Jeg kender naesten ikke Mikkel, men da jeg finder ud af, at jeg er gravid, vil jeg virkelig gerne beholde barnet. Det valg er jeg lykkelig for, men at jeg skal leve i frygt hver dag, havde jeg aldrig troet, siger Amalie Szigethy til Ekstra Bladet.

– Men jeg har vaeret dum og naiv, siger hun.

Allerede inden Josephine bliver født, er der advokater blandet ind i forholdet mellem Amalie og Mikkel.

– Jeg er i chok, da hans advokat tre uger før min termin skriver og kraever, at han skal med til fødslen, siger Amalie Szigethy, der på det tidspunkt er naermest panisk angst for Mikkel Skelskov, efter at han og tre af hans venner en nat pludselig befinder sig i hendes hus, uden at det er aftalt. Amalie flygter af frygt for, hvad der kan ske med hende og det ufødte barn. Højgravide Amalie vil have ro på og fuld fokus på sin datter, derfor er hun indlagt under hemmeligt navn, da Josephine kommer til verden.

Den lille pige er fire måneder, da hun møder sin far første gang. Det sker i Statsforva­ltningen, der pålaegger Amalie at stille med sin spaede datter, så Mikkel Skelskov kan få en times samvaer. Herefter starter det juridiske slagsmål om Josephine.

Bedst for babyen

Nogle gange dukker han ikke op. Alligevel kraever han via sin advokat, at han får Josephine alene

– På trods af alt det, der er sket, synes jeg, at det er bedst for Josephine, hvis hun er hjemme i sine trygge rammer, når hun ser sin far. Så jeg foreslår, at samvaeret bliver hjemme hos mig, siger Amalie Szigethy, der åbner sine døre for Mikkel Skelskov de to timer to gange om måneden, han får tilkendt samvaer med sin datter.

– Nogle gange dukker han ikke op. Alligevel kraever han via sin advokat, at han får Josephine alene. Men han kan jo ikke amme hende og har aldrig skiftet hendes ble. Jeg ved ikke, hvad det er, han vil med hende alene, siger Amalie Szigethy, der i maj måned får en børnesagky­ndig fra Statsforva­ltningens ord for, at det vil vaere til barnets bedste, hvis samvaeret foregår hjemme hos hende.

Men Mikkel Skelskov vil have mere. Han vil have alenetid med sin datter, og det skal ikke vaere hjemme hos barnets mor. Statsforva­ltningen underkende­r sin egen tidligere anbefaling og giver i august Skelskov seks gange samvaer i forvaltnin­gens lokaler, selv om han ikke har set Josephine siden maj.

Absurd beslutning

– Det virker jo helt absurd, at samme forvaltnin­g kan mene to stik modsatte ting. De ser slet ikke på barnets tarv, men kun på det, faderen kraever, siger Amalie Szigethy.

– De kan bare traeffe en ny afgørelse, når det passer dem. Man lever i konstant uvished. Det er som et mareridt, man aldrig vågner fra, siger hun.

Også Amalie Szigethys advokat, Susse K. Fraaby, undrer sig over forvaltnin­gens beslutning.

– Jeg studser over, at man ikke følger den børnesagky­ndiges anbefaling­er. Den fremgår ikke af afgørelsen, konstatere­r hun.

Amalie Szigethy vaelger at udeblive fra samvaeret og bliver derfor i oktober indkaldt til fogedrette­n. Her får hun bøder for ikke at komme med Josephine på aftalte tid og sted. Men Amalie fortryder ikke.

Efterlyst

– Dagen efter han skulle have haft samvaer med Josephine, ringer det pludselig på min dør. Det er politiet. To betjente leder efter Mikkel. Han er efterlyst, siger Amalie Szigehty, der ikke ved for hvad.

– Jeg kan da ikke aflevere mit barn til en, der er efterlyst – til et menneske, hvis livsstil aldrig kan fordre et trygt miljø for et barn. Hvad hvis politiet henter Mikkel, imens han har mit barn, siger Amalie grådkvalt.

Til stor undren for advokat Susse K. Fraaby ser Statforval­tningen helt bort fra den nye udvikling i sagen, og Mikkel Skelskov er netop blevet tildelt seks nye belysnings­samvaer i forvaltnin­gen – det første skal finde sted i dag.

– De regner tydeligvis ikke med, at jeg kommer med Josephine, for de har på forhånd bedt fogeden om at nyt

Kl

– hv de kr eg– ni og un Sk me de

– bø re

Men jeg er parat til både bøder og faengsel. Jeg vil gøre ALT for mit barn

 ??  ?? Jeg har vaeret naiv – Da Mikkel så Josephine i foråret, begyndte hun alt vaere sød. Men billederne var til hans advokat og St
Jeg har vaeret naiv – Da Mikkel så Josephine i foråret, begyndte hun alt vaere sød. Men billederne var til hans advokat og St

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark