Ekstra Bladet

Rødvinsfor­lig løste borgmester­ballade

S OG LA DELER BORGMESTER­KAEDE EFTER USAEDVANLI­G AFTALE: – Men jeg er parat til at fortsaette i hele perioden, forklarer kommende Slagelse-borgmester John Dyrby (S)

- PER MATHIESSEN JANUS ØSTERGAARD JAMES KRISTOFFER MILES – Du viger pladsen efter to år? pma@eb.dk; jao@eb.dk; jkm@eb.dk

De dramatiske forhandlin­ger om borgmester­posten i Slagelse er tilsynelad­ende landet med en salomonisk løsning, som blev fundet over et glas rødvin.

Det fortaeller den kommende borgmester, John Dyrby Paulsen (S), der helt usaedvanli­gt skal overlade borgmester­kaeden til Liberal Alliances Villum Christense­n midt i den fireårige periode.

– Thomas Clausen fra Enhedslist­en, som er medundersk­river på aftalen, ligger syg derhjemme. Så jeg kørte ud til Thomas og fik et glas rødvin. Så derfor er det først kommet nu, siger John Dyrby.

Den såkaldte konstituer­ings-aftale er indgået mellem S, LA, EL og SF. Dermed går LA sammen med rød blok om at pege på en socialdemo­kratisk borgmester i første omgang.

– Der står i aftalen, at det er en mulighed. Og det er sådan, aftalen er, siger John Dyrby.

– Så hvis Villum Christense­n ikke ønsker at blive borgmester, fortsaette­r du i hele perioden?

– Ja, det må vaere konsekvens­en. Det er jeg parat til. Men jeg ved jo ikke, hvad der sker. Men aftalen er, at det er muligt, hvis det ønskes.

Der har vaeret spekulatio­ner om, at borgmester­posten i eftermidda­g skulle fordeles på et konstituer­ende byrådsmøde ved lodtraekni­ng, hvis ingen kandidat havde et flertal.

Man skal ikke saelge skindet, før bjørnen er skudt. Det har jeg gjort én gang i denne her proces

Stadig usikker

– Det havde vaeret uvaerdigt, siger John Dyrby, der på valgnatten havde flertal bag sig som ny borgmester.

– Det er jo helt vildt, at man (den radikale Troels Brandt, red.) bare løb fra den. Det er jo helt absurd, at man går ud og for rullende kameraer fortaeller, at vi har en aftale. Bagefter så det så ud, som om jeg var løbet med en halv vind, siger John Dyrby, som dog stadig ikke tør glaede sig for tidligt.

– Før det konstituer­ende møde fredag (i dag, red.) er overstået, er jeg ikke lettet. Man skal ikke saelge skindet, før bjørnen er skudt. Det har jeg gjort én gang i denne her proces. Det gør jeg ikke igen, siger han. John Dyrby Paulsen (S) og Villum Christense­n (LA) deler borgmester­posten mellem sig.

 ?? FOTO: /RITZAU/LARS KRABBE ??
FOTO: /RITZAU/LARS KRABBE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark